Real näitas meistriväärilist korvpalli, Monaco ja James said end käima

Toimetas Ville Arike
Copy
Madridi Reali meeskond tänab vägeva võidu järel hästi kaasa elanud kodupublikut.
Madridi Reali meeskond tänab vägeva võidu järel hästi kaasa elanud kodupublikut. Foto: JUANJO MARTIN/EPA/Scanpix

Korvpalli Euroliiga play-off on ettearvatult alanud põnevalt. Kahe mängu järel on kolmes paaris seis 1:1 ning ainsana suutis koduväljakueelise ära kasutada Madridi Real, kes sai reede hilisõhtul teise võidu Tel Avivi Maccabi üle.

Seejuures näitas Real kuulsale klubile kohast meistriväärilist korvpalli, millest põhihooaja lõpus sageli kaugele jäädi. Kui paar päeva varem peetud avamängus jäädi peale 84:74, siis nüüd juba 95:66.

Mäng algas mõlemapoolse paugutamisega, viie minuti järel näitas tabloo 18:18. Esimeste vahetuste järel aga haaras Real selge initsiatiivi, saades just kaitses asjad korda. Esialgu paugutati ise edasi, avaveerand võideti kuue täpse kaugviske toel 35:26.

Pärast väikest vaheaega hakkas rünnakumasin küll vahel tõrkuma, ent nii sel kui ka kolmandal perioodil lasti Maccabil visata vaid 11 punkti. Sergio Llulli neljas ja viies tabav kolmene - mõlemad temale iseloomulikult parajad hullud, üle vastaste tsentri Ante Žižici käe, tõid lõpuveerandi alguses tabloole numbrid 77:48 ja kõik oli selge.

Real oli põhihooaja lõpus saanud ridamisi kaotusi nii Euro- kui ka koduliigas. Nagu hambamehed ütlesid, oleks iga teine treener peale Pablo Laso lahti lastud. Samas on teada, et kõik otsustatakse play-offis ning praegu liigub Real Final Fouri jõudmise suunas.

Ühtlase rünnakupartii säravaimad mehed olid Llull 17 ning prantslastest eesliinimehed Vincent Poirier ja Guerschon Yabusele 16 punktiga. Maccabil ei jõudnud keegi kümne punktinigi, resultatiivseim oli Keenan Evans (9). Kaotajate parima mängija efektiivsustegur oli kõigest 10.

Laso kiitis hoolealuseid väga hea mängu eest. «Mängu alguses olid mõlema meeskonna rünnakud vastase kaitsest üle. Meie parimad olid teine ja kolmas veerand, kus esitasime kaitses soliidse partii. Samuti liikus rünnakul pall hästi. Mõnele eksimustele vaatamata kontrollisime mängutempot. Seeria pole läbi. Teame, kui raske on mängida Tel Avivis, nende häid viskajaid pidama saada,» rääkis Laso.

Omapärane on asjaolu, et 2:0 on seis paaris, kus kohtuvad põhiturniiri neljas ja viies meeskond. Kolm esimest tiimi (Barcelona, Pireuse Olympiacos, Milano Armani) kaotasid ühe mängu ja andsid kodusaali eelise vastasele.

Reedeses teises kohtumises näitas Monaco sama head hoogu, mis saavutati põhiturniiri lõpus ning käis vastase hallis Olympiacosest üle maruhoona 96:72. 10:16 kaotatud esimese veerandaja järel võideti teine 30:12 ega vaadatud enam tagasi.

Monacole tõi Mike James 23 punkti, Danilo Andjušic lisas 19 ja Dwayne Bacon 17. Kaotajaist vastas Saša Vezenkov 14ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles