Bubka endiselt ei nimetanud Venemaad agressoriks, ROKi president Bach aga tegi seda

Toimetas Ville Arike
Copy
Ukraina olümpiakomitee president Serhi Bubka.
Ukraina olümpiakomitee president Serhi Bubka. Foto: Hindustan Times/Scanpix

Ukraina olümpiakomitee president Serhi Bubka on kodumaal saanud kõvasti kriitikat pehme suhtumise tõttu Venemaasse. Eile oli ukrainlaste kõrge delegatsioon koos riigi sealmail treenivate sportlastega Zürichis külas rahvusvahelisel olümpiakomiteel (ROK) ning Bubka sõnu loeti jälle tähelepanelikult.

«Ukraina rahvusliku olümpiakomitee president Serhi Bubka jätkuvalt kramplikult väldib otsest kriitikat venemaa kohta,» võttis toimunu kokku portaal sport24.ua. Eelmises lauses pole trükiviga, see portaal läbivalt kirjutab «venemaa» ja «valgevene» väikese tähega.

ROKi president Thomas Bach, Bubka ning Ukraina noorsoo-ja spordiminister Vadim Guttsait arutasid Venemaa ja Valgevene vastu suunatud edasiste sanktsioonide võimalusi. Lepiti kokku agressoritele jätkuvas surve avaldamises ning selles, et kummaski riigis ei korraldata rahvusvahelisi spordivõistlusi.

Seejuures nimetas Bach kohtumist kokku võttes Ukrainas toimuvat Venemaa ja Valgevene poolseks agressiooniks.

Bubka sõnad jäid aga tema kaasmaalaste pettumuseks pehmeteks: «Tänan kogu maailmast tuleva toetuse eest. Ukraina on tänulik, et ROK on meie täielikult solidaarne, tema operatiivgrupp aga hoiab Ukraina olümpiakomiteega kontakti abi koordineerimiseks. Sõda tuleb peatada, rahu ja inimlikkus peavad võitma,» ütles Bubka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles