Ka Itaalia tahab Venemaa ja Valgevene tennisistid oma tippturniirilt eemal hoida

Toimetas Ville Arike
Copy
Kui Itaalia võimude soov läheb täide, jääb Anett Kontaveidil Roomas Arõna Sabalenka (pildil) näol üks tugev konkurent vähemaks.
Kui Itaalia võimude soov läheb täide, jääb Anett Kontaveidil Roomas Arõna Sabalenka (pildil) näol üks tugev konkurent vähemaks. Foto: Ronald Wittek/Epa/SCANPIX

Wimbledoni tenniseturniiri korraldajate otsus mitte lubada venelasi ja valgevenelasi aasta ühele prestiižsemale võistlusele võib vallandada lumepalliefekti. Samu mõtteid mõlgutatakse Itaalias.

Teatavasti lubavad profitenniseorganisatsioonid ATP ja WTA Venemaa ja Valgevene tennisistidel võistelda riigi nime ja liputa, neutraalse sportlase staatuses. Näiteks Anett Kontaveit kohtus praegu toimuval Stuttgardi turniiril venelanna Jekaterina Aleksandrova ja valgevenelanna Arõna Sabalenkaga.

Itaalia võimud aga ei taha nende riikide tennisiste peatselt algaval kõrgetasemelisel turniiril Roomas näha, teatas ajaleht Corriere della Sera. Väljaande allika teatel toetab seda seisukohta ka Itaalia olümpiakomitee president Giovanni Malago. Lõpliku otsuse teevad aga turniiri korraldajad.

Rooma turniir toimub 8.-15. mail, mängivad nii naised kui ka mehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles