Selgus põhjus, mis rikkus Jüri Vipsi sõidu

Karl Mihkel Eller
Copy
Jüri Vipsil on põhjust rõõmustada, pühapäeval saab ta sel hooajal esimest korda alustada põhisõitu parimalt stardikohalt.
Jüri Vipsil on põhjust rõõmustada, pühapäeval saab ta sel hooajal esimest korda alustada põhisõitu parimalt stardikohalt. Foto: Sebastiaan Rozendaal/Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Jüri Vips (Hitech GP) ei suutnud laupäeval Imola ringrajal sõidetud vormel 2 sarja sprindis punktiarvet kasvatada. Kümnendalt kohalt alustanud eestlane langes avaringil 20. positsioonile, kuid pärast kontakti kaasvõistlejaga kadus tema vormeli kiirus. Põhjuseks ootamatult tööle hakanud kiirusepiiraja, mis teadmata kombel aktiveerus ning Vipsi kiirust oluliselt pärssis.

Reedese kvalifikatsiooni võitnud ja ümberpööratud stardirivi alusel sprinti kümnendalt kohalt alustanud Vips oli teise kurvi jõudes suutnud kerkida kuuendaks. Tamburello kurvides põrkas ta kergelt kokku ühe konkurendiga, kaotas hetkeks auto üle kontrolli ning aktiveerus kiirusepiiraja, mis on mõeldud boksiteel sõitmiseks.

Nii veeres Vipsi vormel mõnisada meetrit 60 km/h, temast said mööda kõik võistlejad ning ta langes rivi lõppu. Vipsi abiline Marko Asmer kommenteeris Postimehele, et kuigi kontakt kaassõitjaga oli väike, siis ilmselt põhjustas just see eestlase vormeli hoo raugemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles