VIDEO ⟩ Tyson Fury lõpetas karjääri ideaalse lõuahaagiga (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy

Tyson Fury alistas poksi raskekaalu tiitlimatšis kuuenda raundi nokaudiga Dillian Whyte’i. Ühtlasi andis Fury mõista, et see oli tema karjääri viimane etteaste.

Wembley staadionil 94 000 pealtvaataja ees peetud matš WBC-meistritiitlile oli kaunis ühepoolne. Fury, kes on Whyte’ist 13 cm pikem ja 18 cm suurema käte siruulatusega, hoidis vastast ohutus kauguses ning kostitas teda vaheldumisi nii löökidega pähe kui ka kehasse.

Üsna räpases matšis, kus kohtunik pidi poksijaid korduvalt noomima, võitis Fury kõik raundid. Punktide lugemiseks aga ei läinud, sest kuuendas raundis tabas Mustlaskuningas võimsa parema käe lõuahaagi, mis Whyte’i põrandale saatis.

Ta üritas küll kõigest väest matši jätkata ning sai endale jaladki alla, kuid need teda ei kandnud ning kohtunikul ei jäänud muud üle, kui tehnilise nokaudiga Fury võitjaks kuulutada.

See oli 33-aastasele britile karjääri 32. võit ning 23. nokaut. Kaotusvalu pole ta tundnud kordagi, kuid ideaalse saldo rikub 2018. aastal triloogia esimeses matšis tehtud viik Deontay Wilderiga.

Esimest korda raskekaalu tiitlile võidelnud Whyte teenis 28 võidu kõrvale karjääri kolmanda kaotuse. Varem oli ta alla jäänud Anthony Joshuale (2015) ja Aleksandr Povetkinile (2020).

«Esmalt tahan öelda, et pühendan võidu meie issandale ja päästjale Jeesus Kristusele. Tema nimel võitsin selle matši oma elavas riigis. Minu Inglismaal. Me oleme spartalased!» alustas Fury oma võidukõnet ning pöördus seejärel 94 000 pealtvaataja poole.

«Olen teie toetusest rabatud. Uskumatu, et 94 000 kaasmaalast tulid siia mind vaatama. Tänan südamest kõiki, kes pileti ostsid või hilisõhtul mind telerist vaatasid,» lausus ta.

Kuigi matš kujunes räpaseks, jagus Furyl vastase kohta kiidusõnu. «Dillian on sõdalane ja ma usun, et temast saab maailmameister. Tema kahjuks pidi ta seekord võitlema minuga. Ma ei ole mingi keskpärane raskekaallane, vaid selle planeedi parim,» teatas Fury.

Küsimusele, kas see oli tema karjääri viimane matš, vastas Fury: «Lubasin oma abikaasale, et lõpetan pärast Wilderi triloogiat. Kuid ma võlgnesin oma kaasmaalastele veel ühe matši Wembleyl. Nüüd on see tehtud. Pean oma sõnast kinni pidama. Usun, et see oli minu viimane matš. Milline viis lõpetada!»

Järgmine suur raskekaalu tiitlimatš toimub suvel, kui kordusmatšis lähevad WBA, WBO, IBF-i ja IBO meistrivööde nimel vastamisi ukrainlane Oleksandr Ussõk ja britt Anthony Joshua. Praegu kuuluvad nimetatud vööd Ussõkile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles