Rovanperä vääris enda arust võitu, Tänak ei tea, kas andis endast kõik

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Autoralli MM-sarja kolmandal etapil Horvaatias pidasid kõva lahingu maha Ott Tänak ja Kalle Rovanperä. Kuigi meie mees edestas konkurenti viimase  katse eel 1,2 sekundiga, siis läks võit lõpuks noorele soomlasele.

Viimase katse eel paistis, et seis võiks olla parem Tänaku jaoks. Tingimused olid seal sellised, mis eelistasid pehme seguga rehve. Tänakul olid all kaks vihma ja kaks pehme seguga rehvi, Rovanperäl olid lisaks kahele vihmarehvile alla kruvitud kaks kõva seguga rehvi.

Ometi suutis Rovanperä näidata nobedamat aega ning suutis lõpuks võtta 4,3 ralli üldvõidu. «Uskusin, et me ei saa sel katsel nende rehvidega nii kiired olla. Surusime kõvasti ja arvan, et väärime võitu. See oli mu karjääri raskeim võit,» sõnas soomlane finišis WRC All Live'ile.

Pärast finišijoone ületamist läks Tänak esmajoones Rovanperä juurde ning õnnitles teda rallivõidu puhul. Seejärel andis ka tema kommentaari. ««Ma ei tea, kas andsin endast kõik. Ma ei võitnud ühtegi nii suurt riski, mis oleks võinud lõppeda katkestamisega. Kalle tegi hea sõidu, minu katse oli puhas. Võitlesime võidu nimel vaid tänu keerulistele oludele ja nutikatele rehvivalikutele,» rääkis Maarjamaa parim rallipiloot.

MM-arvestuses kasvatas Rovanperä oma edu jälitajate ees ning hoiab 76 punktiga esikohta. Tänak on 27 silmaga viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles