Rovanperä toibus Tänaku haagist võidukalt

Copy
Kalle Rovanperä on nüüd MM-sarjas võitnud kruusal, lumel ja asfaldil. Praegu on ta suurim tiitlisoosik.
Kalle Rovanperä on nüüd MM-sarjas võitnud kruusal, lumel ja asfaldil. Praegu on ta suurim tiitlisoosik. Foto: PA images/Scanpix

«Ei voi olla totta!» rullus ilmselt üle paljude Soome rallifännide huulte, kui nad nägid, et ilmataat oli Horvaatia MM-ralli eelviimaseks ehk 19. katseks päästnud valla taevaluugid, mis lubas Ott Tänakul letti lüüa trumpässa. «Ei voi olla totta!» rullus ilmselt üle paljude Soome rallifännide huulte, kui stopper viimasel katsel peatus: Kalle Rovanperä, olgugi et tema rehvivalik oli eestlasest kehvem, pööras 1,4-sekundilise kaotuse 4,3-sekundiliseks triumfiks.

Laupäeva kolmanda katsega sulas liidrikohast kinni hoidnud Toyotat taltsutava Rovanperä edu teda jälitanud Tänaku ees 1.12,7 pealt 18,2 sekundi peale, sest enamasti kohutava nähtavusega ja vihmasajus sõidetud mõõduvõtul läks soomlasel rehv katki. Nii 2019. aasta maailmameister Saaremaalt kui ka 21-aastane supertalent Jyväskyläst olid selleks katseks teinud ainuõigeks osutunud valiku: autole kruviti alla kõik neli kaasa võetud vihmarehvi.

Tänak jõudis laupäeval parimal juhul 13 sekundi kaugusele ning viivuks tundub, et ehk ei otsustagi MM-sarja üldliider Rovanperä kange kadaka vastu kõike mängu panna. Ta kommenteeris ühe katse lõpus, et tema jaoks on olulisem hankida häid punkte ning ta oli teenimas rohkem kui Thierry Neuville, Tallinna külje all elava meie põhjanaabri lähim jälitaja MM-sarja punktiarvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles