Ferrari on valmis Venemaa vormelisõitjale F1-s võimalust pakkuma (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Robert Shwartzman.
Robert Shwartzman. Foto: FLORENT GOODEN via www.imago-images.de

Venemaa vormelitalent Robert Shwartzman omab nüüdsest topeltkodakondsust ning jätkab võistlemist Iisraeli lipu all. See annab talle võimaluse jätkata F1-s testisõitjana töötamist.

22-aastane Shwartzman on sel hooajal määratud ametlikult Ferrari meeskonna testisõitjaks. Itaalia meeskonna pealik Mattia Binotto tõdes, et venelane on tõesti nende tiimi esimene testisõitja.

Kui väga paljudel spordialadel on pärast Ukrainas alanud sõda Venemaa sportlastel keelatud rahvusvahelisel areenil võistlemine, siis rahvusvaheline autoliit (FIA) pole neile otsest keeldu rakendanud. Venemaa sportlastel on FIA keelanud ainult oma lipu all võistlemise, ent see reegel rakendati pärast Venemaa dopinguskandaali.

Nõnda ongi mitmed Venemaa vormelisõitjad loobunud Venemaa lipu all võistlemisest või võtnud mõneks ajaks endale mõne teise riigi kodakondsuse. Shwartzman on üks nendest.

«Tal on tõesti Iisraeli pass ja seega pole mingit probleemi, et ta ei saaks sõita. Ta on endiselt meie testisõitja ja jääb ka selleks. Kui peaksime andma talle võimaluse, siis saab ta probleemideta rooli istuda,» lausus Binotto.

Kuna F1s on reegel, et noorsõitjatele tuleb anda vähemalt kahel nädalavahetusel võimalus treeningul F1-masinasse istuda, siis on Shwartzman peamine kandidaat, kes istub Charles Leclerci või Carlos Sainzi autosse.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles