Hamiltoni maailmameistrist ekstiimikaaslane: tal on kehvades tulemustes väga suur roll

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis Hamilton 2016. aastal.
Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis Hamilton 2016. aastal. Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS/Scanpix

Pikalt Mercedesega kihutanud, 2016. aastal vormel 1 sarja MM-tiitli võitnud ning siis karjääri lõppetanud Nico Rosberg kritiseeris pikaaegset võistkonnakaaslast Lewis Hamiltoni.

Mullu napilt kaheksandast triumfist ilma jäänud Hamiltoni hooaeg on alanud kohutavalt. Ta hoiab kolme etapi järel 28 punktiga seitsmendat positsiooni, liidrist Charles Leclercist lahutab juba 58 silma. Möödunud nädalavahetuse Emilia Romagna GP-l jäi britt sootuks nullile: sprindis läks kirja 14., põhisõidus 13. koht.

Võistluse järel tunnistas Hamilton, et tiitlivõitlusse tal enam asja pole. Mercedese boss Toto Wolff vabandas sõitja ees, et talle anti kätte nii kehv masin. Samas teenis George Russell sama vormeliga põhisõidus neljanda koha. Rosbergil on toimuvast oma arvamus.

«Russell lõpetas sama autoga neljandana. Lewisel on nädalavahetuse kehvades tulemustes kindlasti väga suur roll. Russell näitas imelist minekut, mis tähendab, et asi ei saanud olla vaid masinas,» arutles Rosberg analüüsis Sky Sportsile.

«Toto üritab teda lihtsalt üles aidata. Talle on väga tähtis, et Lewis püsiks läbi hooaja motiveeritud. See on oluline kogu tiimile. Praeguses olukorras on teda kerge kaotada.»

Muide, Russell on MM-sarja kokkuvõttes 49 punktiga neljas. Seega Hamilton kaotab tiimikaaslasele 21 silmaga. 

F1-sarja hooaega jätkub mai esimesel täispikal nädalavahetusel Miamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles