21-aastane eestlanna alustab EM-tiitli püüdmist Itaalias

Postimees Sport
Copy
Jasmiin Üpraus 2021. aasta viimasel MM-etapil, mille ta esimese eestlasena võitis.
Jasmiin Üpraus 2021. aasta viimasel MM-etapil, mille ta esimese eestlasena võitis. Foto: Erakogu

21-aastane Jasmiin Üpraus alustab uut võistlushooaega sel nädalavahtusel Itaalias Otrantos peetaval EMil. Järgmisena läheb fookus maikuus Hispaanias Ibiza saarel toimuvale MMile. Möödunud aasta maailma karika võitja, MM-hõbeda ja -pronksi eesmärgiks on sihtida meistritiitlit nii neljaetapilises EM- kui ka kuueetapilises MM-sarjas.

Euroopa meistrivõistluste esimene etapp toimub Otrantos, kus on oodata sportlikku ja tehnilist rada. Kategoorias Ski Ladies GP1 toimub laupäeval üks ning pühapäeval kaks võistlussõitu. Euroopa meistrivõistluste järgmised etapid toimuvad Poolas, Portugalis ja Ungaris.

Hiljuti Prantsusmaal ja Itaalias treeninglaagri lõpetanud Üpraus ütles pressiteates, et ilmastik ja temperatuur on teda sel aastal üllatunud: «Ootasime tunduvalt rohkem sooja, kuid nüüd treeninglaagris ja hooajaeelsel testimisel saime võistlusmasinad vastavalt olukorrale paika. Praegu on eesmärgiks kindlasti tiitel ja hea meel on tõdeda, et sel hooajal on meie teekonnaga liitunud nii palju uusi ning ägedaid toetajaid!»

2021. aastal esimese eestlasena täiskasvanute MMil GP1 kategoorias etapi võitnud Üpraus ja tema võistlustiim on teinud suuri ettevalmistusi, et saada sel aastal meistritiitel mõlemas rahvusvahelisest sarjas, nii EMil kui ka MMil. 2022. aasta hooaeg algas juba jaanuarikuus maailmakarikasarja võiduga Tais, kus sõideti 2021. aasta sarja viimane etapp, kuid uue hooaja maksimaalseks ettevalmistuseks osaleti läinud nädalavahetusel treeninglaagris Hispaanias.

Lisaks tippspordi tegemisele õpib Üpraus ülikoolis kahel erialal. Ta lisas: «Kindlasti on olnud pikki päevi garaažis, varajasi hommikuid jõusaalis ja mahukaid koolipäevi nädalavahetustel, kuid praegu on mu vaim värske, masinapark paigas ja sihid selged. Eesmärgiks on meistritiitlid.»

Esimesed võistlussõidud EM-etapil Ski Ladies GP1 kategoorias toimuvad laupäeval kell 12.45 ning pühapäeval kell 11.00 ja 17.15 Eesti aja järgi. Info otseülekande kohta leiab Jasmiin Ypraus #64 Facebooki lehelt. Euroopa MV järgmised etapid toimuvad Poolas, Portugalis ja Ungaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles