BLOGI City sai väravaterohkes Meistrite liiga poolfinaalis Reali üle mõrumagusa võidu

Postimees Sport
Copy
Gabriel Jesus ja Bernardo Silva pärast Manchester City neljandat väravat. Kättevõideldud kaheväravalise eduseisu asemel suundutakse kordusmängule minimaalses edus.
Gabriel Jesus ja Bernardo Silva pärast Manchester City neljandat väravat. Kättevõideldud kaheväravalise eduseisu asemel suundutakse kordusmängule minimaalses edus. Foto: Dave Thompson/AP/Scanpix

Teisipäeval tehti Etihadi staadionil algust jalgpalli Meistrite liiga poolfinaalidega. Esimene mäng osutus korralikuks väravate tulevärgiks, kui Manchester City alistas Madridi Reali 4:3.

Kodumurul mänginud City alustas kohtumist väga enesekindlalt. Kulunud oli kõigest 93 sekundit, kui Kevin de Bruyne briljantsest peaga löödud väravast haarati eduseis. Real ei jõudnud esimesest šokist toibudagi, kui 11. minutil lõi hispaanlastel jalad alt Gabriel Jesusi värav.

Nagu arvata oli, siis kuninglikku klubi nii kergelt verest välja ei löö. «Siniverelised» kogusid ennast ning nende ründeäss Karim Benzema teenis oma palgaraha välja. Esmalt lõi ta kehvast tsenderdusest raske põrkepalliga värava.

Tundus, et Reali õuel hakkabki päike paistma, kuid City jätkas armutult. Üks võimalus tekkis teise järel ning kuigi avapoolaeg lõppes 3:1, siis 53. minutil saatis nende ponnistusi edu. Fernandinho suurepärase tsenderduse vormistas väravaks Phil Foden.

Jõudis kuluda napilt poolteist minutit, kui eelmises olukorras kangelaseks kerkinud 36-aastane Fernandinho kaotas keskjoone juures palli, selle noppis ei keegi muu kui Vinicius Junior, kes näitas head sprinterijalga, jooksis City värava ette ning põrutas nahkkera Edersoni selja taha.

Manchester City - Madridi Real 4:3 (2:1) 2. Kevin de Bruyne, 11. Gabriel Jesus, 53. Phil Foden, 74. Bernardo Silva - 33., 82. Karim Benzema, 55. Vinicius Junior

Kohtumine võinukski ju 4:2 lõppeda, tulevärki oli olnud rohkem kui rubla eest, kuid selles mängus oli veel nii mõndagi varuks. 73. minutil tehti City mängija Oleksandr Zintšenko vastu karistusala lähistel viga. Vile ei kõlanud, pall jäi meeskonnakaaslasele Bernardo Silvale, kes lõi suurepärase pommlöögi esimesse ristnurka! Võib-olla lasid Madridi kaitsjad end uinutada veast Zintšenko vastu, kuid kohtunik lubas edu mängida ja kõik oli reeglite järgi.

Mäng näis minevat City soovitud rada, kuid üheksa minutit hiljem puudutas Aymeric Laporte peast põrganud palli karistusalas käega ning Realile määrati penalti. Benzema näitas taas külma närvi, lõi Meistrite liiga hooaja 14. värava ja tõusis samale pulgale Lionel Messiga. Neist rohkem on ühel hooajal suutnud väravaid lüüa Robert Lewandowski (15) ja Cristiano Ronaldo (17).

Kuigi kõik statistilised näitajad olid City kasuks (ka kollaseid kaarte teeniti üks rohkem, muide üks neist anti peatreener Pep Guardiolale), siis vaid ühe väravaline edu korduskohtumiseks Santiago Bernabeul ei ole Inglise klubi jaoks ideaalne, kuid parem, kui viik või kaotus. Järgmisel kolmapäeval on Hispaania pealinnas oodata üht vägevat vutilahingut, kus väravatest juba puudu ei tule.

Enne mängu:

Manchester City on eelmistes play-off’i ringides madistanud Portugali ja Hispaania klubidega ehk geograafilises mõistes meeskondadega Pürenee poolsaarelt. Esmalt lülitati konkurentsist Lissaboni Sporting, seejärel Reali linnarivaal Atletico.

Mõlemad klubid asetsevad kodustes liigades tipus. City alistas nädalavahetusel 5:1 Watfordi ning kindlustas oma positsiooni, Real aga 3:1 Osasuna ning on liikuma La Liga tiitli suunas.

Kuigi mõlemal meeskonnal on pika hooaja peale tekkinud probleeme vigastustega (Cityl eeskätt kaitseliinis), siis võib arvata, et Etihadi staadionil toimuvad avakohtumises pannakse mängu kogu ründearsenal.

Väravasoonel on City ründetäht Kevin De Bruyne ning ka Realil on Vinicus Junior, kes on värava löönud kolmes viimases Meistrite liiga kohtumises. Muide, Madridi klubi on viimases neljas võõrsilmängus löönud keskmiselt 2,75 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles