Norralase avaldus vihastas venelannat: otsustame ise, kes on meie juht ja kuidas elada (11)

Karl Mihkel Eller
Copy
Veronika Stepanova (paremal) osales teisipäeval Kremlis toimunud Venemaa presidendi Vladimir Putini (vasakul) vastuvõtul Pekingi olümpial medaleid võitnud sportlastele.
Veronika Stepanova (paremal) osales teisipäeval Kremlis toimunud Venemaa presidendi Vladimir Putini (vasakul) vastuvõtul Pekingi olümpial medaleid võitnud sportlastele. Foto: VLADIMIR ASTAPKOVICH/KREMLIN POOL/SPUTNIK/POOL /Scanpix

Venemaa suusataja Veronika Stepanova vihastas Emil Iverseni kommentaari peale, kelle arvates tuleks venelased rahvusvahelistelt suusavõistlustelt eemale jätta, kuni Venemaa režiim muutub. Stepanova põrutas vastu, et venelased otsustavad ise, kes on nende juht ja kuidas nad tahavad elada.

30-aastane Iversen, kes tuli Norra teatemeeskonnaga Pekingi olümpial hõbedale, oli oma avalduses resoluutne. Venemaa kas lõpetab sõja Ukrainas või näitab, et nad tahavad oma režiimis teha olulisi muutusi. Sellisel juhul võiks venelased lubada taas MK-sarja võistlema.

Stepanova ütles, et kui kaassuusataja hakkab propageerima naaberriigis režiimivahetust, siis vajab see vastulauset. «Emil, seda ei juhtu. Ainult meie, venelased, otsustame, kuidas me tahame elada ja kes on meie juht. Viimane asi, millest me hoolime, on teiste arvamus selles küsimuses.

21-aastane venelanna, kes võitis Pekingi olümpial teatesõidus Venemaa olümpiakomitee koondisega kulla, soovitas Iversenil ajalugu õppida ning tuletas meelde, et ka Holmenkolleni lähedal asub monument Nõukogude Liidu sõduritele.

«Seal on kirjas «Norra tänab teid». Soovitan sul sealt läbi astuda, Emil – nagu ma tegin viimati Norras olles, see võib sulle õpetada, kuidas kaks naabrit peaksid teineteist kohtlema. Vihje: näita välja austust, veel pole hilja õppida,» lisas Stepanova.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles