Putin avaldas imestust, et kogu maailm on keelanud Venemaa sportlastel võistelda (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Vladimir Putin teisipäeval Venemaa olümpia- ja paraolümpiasportlaste tseremoonial. Ta ütles silmakirjalikult, et tegelikult teeb lihtsalt kogu spordimaailm venelastele liiga.
Vladimir Putin teisipäeval Venemaa olümpia- ja paraolümpiasportlaste tseremoonial. Ta ütles silmakirjalikult, et tegelikult teeb lihtsalt kogu spordimaailm venelastele liiga. Foto: YURI KOCHETKOV/EPA/Scanpix

Kümned BMW luksusmaasturid Kremli-esisel väljakul ja luksuskorterid magusates piirkondades on ajalugu. Vladimir Putini valitsusajal on saanud traditsiooniks, et Venemaa olümpiasangarid kullatakse üle hea ja paremaga. Pekingi taliolümpial säranud sportlased pidid suu väärtuslikest kingitustest puhtaks pühkima – nad kallati üle miljonite rubladega.

Teisipäevane tseremoonia Kremli palees meenutas kõike muud kui pidulikku tänuüritust. Kõik külalised pidid nädalakese veetma Moskva lähistel Novogorski «olümpiakülas» koroonakarantiinis, piinlikus vaikuses oodati hädise väljanägemisega Putini sisenemist, lõpetuseks jagati klaasike vahuveini ning vaid väljavalitud said klaase kokku lüüa Putini endaga.

Pärast Ukraina ründamist on Putin osalenud vaid käputäiel avalikel üritustel. Seega on iga tema liigutus kaamerate vaateväljas erilise tähelepanu all. Tema nägu oli märgatavalt punnis, kirjutas New York Post. Eelmise nädala lõpus levis video tema kontrollimatult värisenud paremast käest, mis viitavat Parkinsoni tõvele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles