VIDEO ⟩ Kas Benzema lõi Meistrite liiga ajaloo ilusaima penalti?

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Karim Benzema.
Karim Benzema. Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Manchester City ja Madridi Reali Meistrite liiga poolfinaali põnevuskohtumises realiseeris Karim Benzema külmavereliselt penalti.

Manchester Cityl õnnestus koduväljakul peetud poolfinaali avakohtumist kolm korda kahe väravaga juhtima minna, kuid alati lõi Real ühe tagasi. Kui City oli kohtumist 4:2 juhtimas, teenis Real penalti, mida asus lööma Benzema.

Et vastutuse võttis endale Benzema, polnud just šokeeriv. Samas oli ta kuus päeva varem mängus Osasunaga eksinud kahel penaltil. Aprillis on ta 11 meetri karistuslöögi mööda löönud kokku kolmel korral.

Prantsusmaa koondise ründaja teadis, et väravasuul seisnud Ederson oli tema varasemaid lööke analüüsinud. Sestap otsustas ta lüüa panenka ehk tõstis palli värava keskele. Ülimalt riskantne sooritus õnnestus ideaalselt ning see ristiti fännide poolt üheks läbi aegade parimaks penaltiks, mis Meistrite liigas löödud.

«See on mentaalne tugevus. Mul on endasse palju usku. Ja mul tuli löök hästi välja,» kommenteeris Benzema enda sooritust.

Reali peatreener Carlo Ancelotti rääkis Benzema löögist veidi lähemalt. «Ma arvan, et ta vahetas penaltilöömise tehnikat, sest viimased kaks lööki polnud väga head. Ta proovis seda juba treeningutel. Ma ei olnud kindel, millise löögi kasuks ta otsustab. Kuid ta valis sellise ja see õnnestus. See näitab tema vaimu tugevust, sest Meistrite liiga poolfinaalis pole sellist lööki just lihtne teha,» ütles Ancelotti.

Benzema realiseeritud penalti tähendas, et Manchester City läheb nädala pärast Madridis toimuvalt korduskohtumisele vastu 4:3 eduseisus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles