EUROLIIGA VEERANDFINAALID ⟩ Barcelona pesi häbi maha. Jasikevicius kaitses tiimi staari: treenerid pole lollid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Šarunas Jasikevicius (vasakul) ja Nikola Mirotic.
Šarunas Jasikevicius (vasakul) ja Nikola Mirotic. Foto: Leonhard Simon/EPA/Scanpix

Korvpalli Euroliigas jõudsid Final Four'i lävele Barcelona ja Piraeusi Olympiacos.

Põhiturniiri võitja Barcelona andis eelmisel nädalal koduväljaku eelise käest, lastes Müncheni Bayernil visata lausa 90 punkti. Esimeses Saksamaal peetud matšis võtsid Šarunas Jasikeviciuse hoolealused aga taas jalad kõhu alt välja.

Külalised haarasid kiire 6:0 ja 18:5 algedu. Avaveerand võideti 26:17, poolajaks oldi peal 49:31. Kolmanda neljandikuga nõelus Bayern vahet väiksemaks, ent vastasele päriselt ohtlikuks ei saadudki. Kell tiksus nulli Barcelona poolt vaadatuna seisul 75:66. Ühtlasi juhivad nad kolme võiduni peetavat seeriat 2:1.

Külaliste parimaks kerkis üleplatsimehena 25 punkti visanud Nikola Mirotic. Muide, see oli talle Barcelona särgis esimene play-off'i mäng, kus õnnestus ületada 20 silma piir. Bayerni resultatiivseimana kogus Vladimir Lucic 17 punkti.

Miroticiga on käinud kaasas jutud, et ta pole suurte mängude mees. Mõneti tõestab seda ka eelnimetatud statistika. Jasikevicius viskus aga tiimi tähtmängija kaitsele.

«Korvpallis mängib kaks võistkonda. Mõlemal on treener. Siin on Euroliiga parimad treenerid. Nad pole lollid. Nad ei lubagi Miroticil visata 30 punkti. Vastased üritavad teda iga hinna eest rajalt maha võtta. Sel korral tegi ta 11 viset ja teenis 7 vabaviset. Vastased ei maga nüüd nädala. Nad ei taha, et see korduks,» arutles Barcelona peatreener. 

Ühe võidu kaugusele poolfinaalist jõudis ka Piraeusi Olympiacos. Sarnaselt Barcelonaga kodus teise mängu kaotanud Kreeka klubi tegi esimeses võõrsilpartiis vigade paranduse: Monaco murti üsna pingelise lõpuga maha 87:83.

Võitjate parim oli Kostas Sloukas 21 punktiga. Võõrustajate kasuks tõi Dwayne Bacon üleplatsimehena 23 silma.

Seni on koha finaalturniiril taganud vaid Madridi Real. Täna on võimalik sama teha ka Istanbuli Anadolu Efesil, kes võõrustab 2:1 eduseisust Milano Armanit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles