Poola spordiäss ei tahtnud Venemaalt lahkuda: kas see lahendaks midagi?

Postimees Sport
Copy
Malwina Smarzek-Godek,
Malwina Smarzek-Godek, Foto: FOT. KRZYSZTOF CICHOMSKI / NEWSPIX.PL via www.imago-images.de / Scanpix

Poola tippvõrkpallur, Venemaal Kaliningradi Lokomotivis leiba teeninud Malwina Smarzek-Godek seadis end kodumaal väga halba valgusse.

Kui enamik Euroopa sportlasi soovis pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse idapiiri tagant pageda, siis Smarzek-Godek mitte. 

«Vaatame õudusega, mis meie naabrite juures praegu toimub. Muidugi võiks ma minna koju, aga kas see lahendaks midagi? Kas siin mängimine tähendab, et olen kellegi teise poolt?» kirjutas ta sõja hakul sotsiaalmeedias.

Umbes kuu möödudes otsustas 25-aastane poolatar siiski Kaliningradi klubist lahkuda. Ajendiks oli ühel mängul fännide aktsioon, kus tribüünidel lehvitati Z-tähe sümboliga ehk avaldati toetust Venemaa armeele. Järgnenud intervjuu sealsele meediale jättis Smarzek-Godekist aga taas halva mulje.

«Lahkun Lokomotivist, aga mitte omal soovil. Usun, et kõik mõistavad, mis toimub. Vabandan, et asjad nii välja kukkusid. Aga tahan klubi tänada. Kiindusin väga mind ümbritsenud venelastesse. Tänan teid kaheksa kuu abi eest. Olete ägedad!» sõnas ta. 

Smarzek-Godek naasis kodumaale ja liitus Rzeszowi naiskonnaga. Fännid talle aga eriti armu ei anna. Poolfinaalmängu ajal Lodzis võtsid kohalikud fännid välja sildi, kus seisis: «Smarzek, mine tagasi Venemaale!»

Seda märganud võrkpallur peitis näo särgi alla ning puhkes nutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles