Järjekordne eestlane vahetas murdmaasuusatamise biatloni vastu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Hanna-Brita Kaasik.
Hanna-Brita Kaasik. Foto: hannabritaaa/Instagram

Mullu loodud Tuuli Tomingase biatlonivõistkond TT-tiim sai värske täienduse. Pundiga liitus seni murdmaasuusatamisega tegelenud Hanna-Brita Kaasik.

«Hanna-Brita Kaasik, tüdruk kes on seni kuulunud Eesti murdmaa naiste tippu, haaras sellest kevadest relva, et alustada karjääri laskesuusatajana. Hanna-Brita on pärit Põltsamaalt ja tegelenud suusatamisega juba 13 aastat. Energiat on talle loodus andnud palju, sest suusatamise kõrvalt õpib ta ka Tartu Ülikoolis kehakultuuri, edendab oma kodukohas sporti ja jõuab tegeleda mitmete hobidega,» seisab TT-tiimi sotsiaalmeedias.

«Tänaseks on Hanna-Brita juba püssiga tutvunud ja näidanud uskumatult kiiret õppimisvõimet. Meie oleme igatahes põnevil, Eesti laskesuusa maastikul on teed rajamas üks igavesti vägev neiu ja meil on au olla temale sellel seiklusel teejuhiks!»

Rahvusvahelisel tasemel 22-aastasel Kaasikul säravad tulemused puuduvad, kuid kodustel meistrivõistlustel on ta võitnud erikarva medaleid. 

«Mul on au treenida alates sellest kevadest TT-tiimiga ning neilt väga palju õppida!» teatab Kaasik Instagramis.

TT-tiim kirjeldas end algselt nõnda: «TT-tiim sai alguse 2021. aasta aprillis, kui selgus tõsiasi, et Indrek Tobreluts ei jätka Eesti laskesuusatamise koondise peatreenerina. Kuna tema ümber oli tekkinud 3 jüngrit (Tuuli, Susan ja Robert), kes uskusid särasilmselt tema nägemusse treeningute ülesehitusel ja selle juures ka arenesid märkimisväärselt, siis selleks, et mitte lõhkuda toimivat süsteemi, otsustati luua oma tiim.

Tiim on ehitatud eelkõige Tuuli ümber, et tagada temale võimalikult hea ettevalmistus 2022.a Pekingis toimuvateks olümpiamängudeks, kuna ta oli lõppenud hooajal Eesti parim naislaskesuusataja ja saavutas maailmakarika etappidel kõrgeid kohti. See aga tähendab, et selline ettevalmistus sobib nii Susanile kui ka Robertile, sest ka nende eesmärgiks on esindada Eestit planeedi tähtsaimal jõuproovil.»

Varasemalt on püssi haaranud nii mõnigi Eesti murdmaasuusataja. Viimaseks näiteks on Raido Ränkel, kes vahetas ala 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles