Meedia: MM-finaalturniirile pääsenud koondis võib mängida Venemaaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Venemaa jalgpallikoondislased 2021. aastal toimunud EM-finaalturniiri mängus Soomega.
Venemaa jalgpallikoondislased 2021. aastal toimunud EM-finaalturniiri mängus Soomega. Foto: Emmi Korhonen via www.imago-images.de/Scanpix

Jalgpalli MM-valiksarjast eemaldatud Venemaa jalgpallikoondis pidas oma viimase ametliku mängu novembris. Hoolimata piirangutest võib nende koondis osutuda heaks treeningvastaseks Iraanile, mis on taganud koha aasta lõpus toimuvale MM-finaalturniirile.

Pärast Venemaa täiemahulise sõja algust Ukrainas on meie idanaaber pea kogu rahvusvahelisest spordimaailmast tõrjutud. Kuna ametlikke mänge on neil keeruline pidada, siis tuleb koondislastele leida teisi väljundeid.

Venemaa portaal Championat spekuleeris, et Venemaa võib suvel pidada treeningmänge India, Hiina või Iraaniga. Kahe esimesega on jalgpallimatš vähetõenäoline, kuid MMile pääsenud Iraaniga võidakse mängida küll. Väidetavalt on kohtumise aega ja koht juba teada. 2. juunil toimub Venemaa ja Iraani treeningmäng Dohas, mis võõrustab ka MM-finaalturniiri.

«Mängida Iraaniga? Isiklikult oleksin selle poolt. Valgevene kohtus Indiaga (26. märtsil Bahreinis - toim). Oluline, et kõik oleks juriidiliselt korrektne ja mängijad saaksid väljakule. Oleme alati mängudeks valmis,» ütles Venemaa koondise abitreener Viktor Onopko.

Samas toonitatakse, et Rahvusvahelise jalgpalliliiduga (FIFA) ei taheta suhteid rohkem rikkuda ning kohtumine Iraaniga peaks leidma ka nende heakskiidu.

Iraan kuulub MM-finaalturniiril ühte alagruppi Inglismaa ja USAga. Neljas vastane selgub viimasest Euroopa tsooni valikmängust, mis lükkus sõja tõttu edasi. 1. juunil kohtuvad Ukraina ja Šotimaa, selle paari võitja mängib Walesiga. Viimase mängu võitja pääsebki MMile ja liitub B-alagrupiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles