Järgmine Denise Herrmann? Pekingi olümpial osalenud murdmaasuustaja hakkab laskesuusatajaks

Karl Mihkel Eller
Copy
Antonia Fräbel.
Antonia Fräbel. Foto: Arvid Müller via www.imago-images.de/SCANPIX

Sel talvel Pekingi olümpial osalenud Saksamaa murdmaasuusataja Antonia Fräbel otsustas sportlaskarjääri jätkata laskesuusatajana. 25-aastasel Schmalkaldenis sündinud naisel pole küll nii säravaid tulemusi ette näidata, kui mõne hooaja eest laskesuusatajaks hakanud Denise Herrmannil, kuid oma sihiks on ta seadnud pääsemise 2026. aasta taliolümpiale.

Fräbelil on MK-sarjas 56 starti, kuid esikümnesse pole ta suutnud murda. Olümpial sai ta naiste 30 km ühisstardist sõidus 19. koha.

«Olen teinud oma otsuse, minust on saamas laskesuusataja, kelle põhieesmärk on 2026. aasta olümpiamängud,» Fräbel. Suurema osa aprillist on ta viibinud Norras ja on alustanud oma esimeste laskesuusatreeningutega. Lähipäevil liitub ta olümpiavõitja ja maailmameistri Peter Sendeli treeningrühmaga Oberhofis.

Herrmann oli laskesuusatamisega alustades 27-aastane ning esimese MM-tiitli võitis ta 2019. aastal, olümpiavõitjaks tuli aga tänavu Pekingis, võites 15 km tavadistantsi.

Viimasel ajal on silmapaistvatest suusatajatest on karjäärivahetuse ette võtnud ka Stina Nilsson, kes teatas kaks aastat tagasi, et liitub biatloniperega. Murdmaasuusatamises maailmameistriks ja olümpiavõitjaks tulnud rootslanna on laskesuusatajana küll teinud üksikuid häid tulemusi, kuid pole veel suutnud teha läbilööki tippu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles