Tiitlikaitsja kaotas Raasikul olulisi punkte

Postimees Sport
Copy
Hetk 22:22 viigiga lõppenud Põlva Serviti ja Raasiku/Mistra vastasseisust.
Hetk 22:22 viigiga lõppenud Põlva Serviti ja Raasiku/Mistra vastasseisust. Foto: Helin Potter/EKL

Käsipalli meeste meistriliigas sündis üllatustulemus, kui tabelis kuuendal astmel paiknenud Raasiku/Mistra tuli välja neljaväravalisest kaotusseisust ja viigistas võõrsil Põlva Servitiga 22:22 (12:10). Punkti kaotanud tiitlikaitsja jääb nüüd liider Viljandi HC-st kahe silmaga maha.

Mõlemal meeskonnal olid mängueelselt oma mured. Servitil puudusid tavapärasest põhikoosseisust Tõnis Kase, Sander Sarapuu ja Robin Oberg. Raasiku/Mistrast hiljuti üle käinud gripi- ja vigastuselaine jättis kõrvale Markus Kase ja Sander Sven Annula.

Mesikäpa hallis alustati närviliselt ja väravatevaeselt, Serviti sai kolmel puhul juhtima, aga Raasiku/Mistra viigistas. Nagu viimasel ajal kombeks, tekkis tiitlikaitsjal periood, kus rünnakul ei tahtnud miski õnnestuda. Seitsme minuti jooksul ei saanud põlvalased Kristian Käbi selja taha ühtki palli.

Martin Nerut viskas kolm väravat järjest ja aitas Raasiku 6:3 ette. Veerandtunniga vaid neli väravat visanud Serviti sai kaitse korda ja hoidis omakorda vastast kümme minutit "kuival". 7:1 vahespurdi lõpetuseks tuli Henri Hiiendilt 11:8 ning ehkki Vladislav Naumenko realiseeris külaliste heaks kaks karistusviset, mindi puhkepausile Serviti 12:10 eduseisul.

Enrico Anton vähendas kiirrünnakust vahe minimaalseks, ent 38. minutil tuli Hendrik Varuli tabamuse järel kohtumise seni suurim vahe, kui Serviti 16:12 juhtima sai. Kolme-nelja peale jäi põlvalaste edu väga pikaks ajaks püsima. Kui Ülljo Pihus 47. minutil 19:14 tegi, ei ennustanud miski järgnenut.

Käbi hiilgas mitme olulise tõrjega, Serviti ei saanud järgmise 11 minuti jooksul väravatki, Raasiku aga tabas kuuel korral. 55. minutil tõi Arno Vare tabloole viigi ja järgmisel rünnakul viis 17-aastane mängujuht külalised juhtima. Põlvalased jäid vähemusse ning Anton viskas 21:19.

Vanameister Kristjan Muuga lõpetas Serviti pika väravapõua, ent kohe tuli Varelt 22:20. Kiirelt keskelt lahti mängides vähendas Carl-Eric Uibo kaotusseisu ja 40 sekundit enne lõppu viigistas Henri Sillaste täpse karistusviskega. Jürgen Lepasson tõrjus, Servitil oli aega minutiliseks mõttepausiks, kuid Uibo vise peatus Raasiku blokis.

22:22 viigimängus viskas Anatoli Tšezlov kodumeeskonna kasuks viis väravat, Hiiend lisas neli ja Sillaste kolm. Külalistel tabasid Nerut ja Juri Sohhorovitš viis ning Naumenko neli korda. Viljandi HC edu Serviti ees kasvas kahe punktini. Tabeli teine pool ei saa enam tihedam olla – SK Tapal, HC Kehra/Horizon Pulp&Paperil ja Raasiku/Mistral on seitse silma.

Järgmised mängud meeste meistriliigas:

29.04. 19:00 HC Tallinn – SK Tapa (Kalevi spordihallis)

1.05. 17:00 Põlva Serviti – Viljandi HC (Põlvas)

4.05. 19:00 Viljandi HC – HC Tallinn (Viljandis)

4.05. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Raasiku/Mistra (Kehras)

5.05. 19:00 SK Tapa – Põlva Serviti (Tapal)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles