Tenniselegend saadeti kaheks ja pooleks aastaks vangi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Boris Becker.
Boris Becker. Foto: Stephen Lock/Zuma/Scanpix

Tenniselegend Boris Beckerile määrati kahe ja poole aasta pikkune vanglakaristus, kuna ta varjas võlgade tasumisest hoidumiseks kolme miljoni euro väärtuses varasid.

Kuuekordne suure slämmi turniiri võitja Becker kuulutas 2017. aastal välja pankroti, kuna ei suutnud maksta 3,5 miljoni euro suurust laenu, mille võttis Mallorcal asuva villa tarbeks.

Seadusest tulenevalt pidi Becker avalikustama kõik oma varad, et need saaks jaotada võlausaldajate vahel, kellele tenniseäss võlgnes pankroti väljakuulutamise ajal ligi 60 miljonit eurot.

Kohtuotsuse järgi ei deklareerinud Becker pankrotiavalduses oma osalust 1,2 miljonit euro väärt kinnistul Saksamaal ning varjas samale majale võetud 830 000 euro suurust laenu. Veel varjas ta 80 000 euro väärtuses aktsiaid ühes tehnoloogiaettevõttes.

Lisaks tegi ta pärast pankroti väljakuulutamist oma ärikontolt 460 000 euro väärtuses ülekandeid üheksale erinevale inimesele.

Kohtuniku sõnul oli karistuse määramisel raskendavaks asjaoluks fakt, et 2002. aastal mõisteti Becker Saksamaal süüdi maksudest kõrvalehoidumise eest. «Teile anti tingimisi karistusega teine võimalus, aga te ei võtnud hoiatust tõsiselt,» lausus kohtunik Deborah Taylor, kelle hinnangul ei näidanud Becker kahetsust ega tunnistanud süüd.

Maksimaalselt saanuks kohus tenniselegendi karistada seitsmeaastase vangistusega. Kohtuistungil selgitas Becker, et teenis karjääri jooksul umbes 45 miljonit eurot, millest suurem osa läks kaduma pärast 2001. aasta lahutust ja lapsetoetuste maksmist. Tenniselegend nentis, et märgatava osa rahast sõi ära kallis elustiil. Näiteks üüris ta Londonis korterit, mille eest maksis 26 000 eurot kuus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles