Serblasest treener torkas Eesti jalgpallile valusalt. Koolitusjuht tutvustab koolitussüsteemi, mida auditeerib ka UEFA (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Laste jalgpallitreening. Foto on illustreeriv.
Laste jalgpallitreening. Foto on illustreeriv. Foto: Pressefoto Rudel/Herbert Rudel/Scanpix

Kuu aega tagasi kukkus Eesti jalgpallikoondis Euroopa mudaliigasse. See annab võimaluse peeglisse ja endasse vaadata. Aprillikuu jooksul on päris palju räägitud, et kõige rohkem pigistab king noortetöö poolel, noortetreenerite ja nende koolituste tasemega seoses. Üks väljastpoolt tulnud inimene lausus väga otsekohesed ja karmid sõnad.

«Treenerite kvalifikatsioon on Eesti jalgpalli suurim probleem. See on väga madalal, võiks isegi öelda, et katastroofilisel tasemel,» ütles FCI Levadia meeskonna serblasest peatreener Marko Savić paari nädala eest Delfile.

Mida tunneb selliste lausete peale kohalik noortetreener? Näiteks ekskoondislane Mati Pari, kes just kahe hooaja vahel kutsuti Levadiasse, osalema sealse noortesüsteemi uueks loomise protsessis?

«Markot tundes mind niisuguses vormis öeldu ei üllatanud. Lugesin huviga, kuidas ta oma arvamust põhjendab. Suures plaanis olen tema seisukohtadega nõus,» lausub Pari Postimehele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles