Endine maailma esireket ei mõista, miks ta ei tohi Wimbledonis võistelda (9)

Christopher Krutto
Copy
Viktoria Azarenka.
Viktoria Azarenka. Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP/Scanpix

Kahekordne Wimbledoni tenniseturniiri võitja, valgevenelanna Viktoria Azarenka (WTA 16.), on maineka tenniseturniiri korraldajate otsuses pettunud ning ei mõista seda.

Wimbledoni korraldajad võtsid vastu otsuse, et seoses Venemaa sissetungiga Ukrainasse nad Venemaa ja Valgevene sportlasi tänavu võistlema ei luba. Valgevene sportlased said sanktsioneeritud, sest riik võimaldas Venemaa sõjaväel kasutada oma territooriumi Ukrainasse tungimiseks.

Miami tenniseturniiril osalev Azarenka võitis esimeses ringis kahes setis šveitslannat Viktorija Golubicit ning kohtumise järel uuriti talt ka Wimbledoni keelu kohta.

«Sellele peaks järgnema reaktsioon. See on kõik, mis ma selle kohta tahan öelda. Ma ei toeta kunagi sõda ega vägivalda, ei leia kunagi sellele õigustust,» sõnas endine maailma esireket Azarenka, kes ei mõista keeldu.

Venemaa ja Valgevene sportlaste Wimbledonis võistlemise keelamist on kritiseerinud nii meeste profitennise katuseorganisatsioon ATP kui ka naiste profitennise organisatsioon WTA. Mõistagi on ka neid, kes keeldu mõistavad ja seda heaks kiidavad.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles