Värskelt taas ERR-i juhiks valitud Erik Roose: Eesti noored laskesuusatajad hakkavad peagi medaleid võitma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Erik Roose jätkab nõukogu värskel otsusel ametis veel järgmised viis aastat.
Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Erik Roose jätkab nõukogu värskel otsusel ametis veel järgmised viis aastat. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalal taas Eesti Rahvusringhäälingu juhiks valitud Erik Roose käis külas Kuku raadio saates «Kahe vahel». Vestluse käigus puudutati erinevaid teemasid ning nende hulgas ka laskesuusatamist ja selle ülekandeid.

Saate «Kahe vahel» saatejuhid Timo Tarve ja Madis Kimmel otsustasid küsida Rooselt esmalt, miks näidatakse ERR-i laskesuusaülekannete eel ja vahel erinevaid sponsorlogosid. «Võtan kriitika sisse, aga teistpidi võttes kõige pealt taustast. Taust on see, et meie enda rahvusringhäälingu seadus ütleb, et kui rahvusvahelise ülekandega käib kaasas kohustus – milleta lepingut nö ei saa – sponsorlogode näitamine, siis on alati nimeliselt võetud nõukogus eriluba. Selgitame ära, miks see on ja see antakse. Seaduse mõttes on kõik korrektne, väike tervitus Rein Langile,» selgitas Roose.

Edasi palus Kimmel Roosel selgitada, mis on avalik huvi, miks ERR üldse laskesuusatamist näitab. Seda isegi olukorras, kus Eesti sportlased pole Kimmeli sõnul head.

«Avalik huvi on numbrites. Laskesuusatamine on kõige vaadatum spordiala peale jalgpalli MMi,» lausus Roose, mille peale Kimmel kordas enda küsimust. «Aga mis on ikkagi avalik huvi?»

«Maksumaksja tahab mingit asja vaadata, siis maksumaksja ongi avalikkus. Kes siis veel?» kostis ERRi juht. «Ma ikkagi ütlen ja väga vabandan Siim Suklese ja kõigi teiste ees, aga mis distsipliinis me spordis väga head oleme? Äkki sa aitad mind?»

Kimmel mõtles veidi Roose küsimusele ja tõi näitena rallispordi.

«Noh, nii ja naa,» ei soovinud Roose sellega päriselt nõustuda. «Kahtlen selles sügavalt. Tegelikult see, mida meie noored biatlonistid teevad, on väga okei. Ja mõne aasta pärast, pange tähele, nad hakkavad võitma medaleid,» tõstis Roose esile.

Saatejuhid läksid pärast seda järgmiste teemadega edasi ning Roose ei jõudnud täpsustada, mis medaleid ta täpsemalt silmas pidas. Tiitlivõistlustel pole Eestile laskesuusatamises viimased aastad liiga edukad olnud. Viimasest tiitlimedalist möödub juba 30 aastat, mil Eesti meeskond, koosseisus Aivo Udras, Hillar Zahkna, Urmas Kaldvee ja Kalju Ojaste, võitis patrullsõidus pronksmedali. Enne seda teenis NSV Liidu ridades seitse MM-tiitlit Kaija Parve, millele lisas veel seitse hõbedat.

Kuula täispikka vestlust Erik Roosega siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles