54-aastaselt lahkus elavate seast jalgpallimaailma suurkuju

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mino Raiola.
Mino Raiola. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Jalgpallimaailma tabas lein, sest 54-aastaselt lahkus siitilmast üheks parimaks agendiks peetud Mino Raiola.

Raiola võitles pikalt raske kopsuhaigusega ning ta toimetati esimest korda haiglasse jaanuaris, kus talle tehti operatsioon. Selle kohta täpsemalt kommentaare ei avaldatud, ent pärast operatsiooni teatati, et tema seisund pole eluohtlik ja tal lubati alustada kodust taastusravi.

Raiola töötas ennast tavalisest jalgpalliagendist maailma üheks mõjukamaks niiditõmbajaks. Tema käe alt käisid läbi mitmed megalepingud maailma kõige prominentsemate sportlastega. Ta esindas selliseid staare nagu Paul Pogba, Erling Haaland, Matthijs de Ligt, Gianluigi Donnarumma, Marco Verratti ja Zlatan Ibrahimovic.

Kui Pogba 2016. aastal Juventusest lahkus ja liitus maailmarekordilise 105 miljoni euro eest Manchester Unitediga, siis väidetavalt teenis Raiola tehingu pealt üle 20 miljoni.

«Tema kohalolekust jäädakse igavesti puudust tundma,» ütles Raiola perekond teadaandes. «Mino võtles kuni lõpuni sama tugevasti, nagu ta oli võidelnud oma mängijate lepingute eest. Me olime tema üle alati uhked. Ta mõjutas enda tööga väga paljude inimeste elu ja kirjutas jalgpalliajalukku uue peatüki. Tema eesmärgiks oli muuta jalgpallimaailm mängijatele paremaks paigaks.»

Lõpetuseks tänas perekond kõiki, kes on neid raskel ajal toetanud ning palus privaatsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles