Suure eduseisu maha mänginud Tartu pakkus Viimsile võimalust, ent võttis ikkagi võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
KK Viimsi/Sportland vs Tartu Ülikool Maks & Moorits.
KK Viimsi/Sportland vs Tartu Ülikool Maks & Moorits. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli meistriliigas peeti täna üks veerandfinaalkohtumine, kus läksid vastamisi Tartu Ülikool ja Viimsi. Koduväljakul mänginud tartlased võtsid põnevas heitluses 83:79 võidu.

Põhiturniiri kolmanda asetuse teeninud Viimsi sõitis Tartusse pärast avamängu keerulist võitu ning kindlasti sooviti head seeriat Tartu Ülikooli vastu jätkata. Lisaks veerandfinaali avamängule võideti Tartu vastu ka kõik omavahelised kohtumised põhiturniiril.

Tartu tuli aga tänasele kohtumisele vastu oluliselt parema hingamisega. Avaveerand kuulus väljakuperemeestele 20:18, ent poolajapausile mindi juba suures eduseisus (47:35).

Teise poolaja alguses kasvatas Tartu juba edu 17-punktiliseks ning initsiatiiv oli täielikult nende käes. Otsustaval neljandikul suutis Viimsi ikkagi muutuse sisse viia. Kaks minutit enne kohtumise lõppu suutis Viimsi Rain Veidemani viskest kahepunktilise edu haarata.

Kohtumise lõpp oli väga pingeline ning mõlemad meeskonnad tegid palju eksimusi. Kodupubliku palaval toetusel suutis Tartu 83:78 juhtima minna ning mängida jäi ainult 10 sekundit. Kui võinuks arvata, et kõik pinged on sisuliselt maas, siis nii ei läinud.

Viimsi kasutas mõtlemisaega ning pärast seda tegi Hendrik Eelmäe ebasportliku vea Karl-Johan Lipsule. Viimsi ääremängija tabas aga kahest vabaviskest ainult ühe. Viimasel rünnakul ei suutnud enam Viimsi punktilisa teenida ja Tartu viigistas võiduga veerandfinaalseeria.

Võitjate edukaimana viskas Braxton Huggins 21 punkti. Otsustavatel hetkedel kaugviskeid tabanud Märt Rosenthal toetas teda 16 silmaga. Viimsi parimana tõi täna Lips 19 punkti, Veideman ja Tyler Roberson lisasid 17 silma.

Tartu peatreener Nikolajs Mazurs näeb seeria võtmena pallikaotuseid ja väsimust. «Nagu ka esimeses mängus alustasime hästi, aga nad tulid mängu tagasi. Selles mängus suutsime võidust lõpuni kinni hoida, kuigi tegime liialt palju pallikaotuseid ja kiirustasime rünnakutel. Aga on näha, et mõlemad meeskonnad on väsinud ja teevad pallikaotuseid. Nagu play-offides ikka, hakkab lugema karakter. Võtame mäng mängult – järgmine mäng on juba esmaspäeval. Saame vahepeal ainult päeva taastumiseks ja siis juba kolmapäeval taas Tartus. Anname endast parima, et hooaeg läbi ei saaks,» sõnas Mazurs pressiteate vahendusel.

Kolme võiduni peetava veerandfinaalseeria järgmine mäng on juba esmaspäeval, 2. mail Viimsis. Seejärel tullakse kindlasti taas tagasi Tartusse kolmapäeval, 4. mail ja vajadusel peetakse viies mäng taas Viimsis neljapäeval, 5. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles