BLOGI USA teine reket lõpetas Kanepi teekonna Madridi tippturniiril (1)

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Leslie Billman/SCANPIX

Eesti tennise teine reket Kaia Kanepi (WTA 55.) kaotas Madridi WTA 1000 kategooria turniiril Jessica Pegulale (WTA 14.) 3:6, 3:6.

Avaseti neljandas geimis oma pallingugeimi kaotanud Kanepi jäi 1:3 kaotusseisu, kuid suutis vastase kohe tagasi murda ja vahe 2:3-le vähendada. Pegula kontrollis aga matši käiku ning suutis eestlanna ka kaheksandas geimis murda, kindlustades pärast edukat servigeimi 6:3 setivõidu.

Teises setis murdis USA teine number eestlanna pallingu esimeses ja viiendas geimis, minnes kohtumist 4:1 juhtima. Tundus, et mäng ongi läbi, kuid Kanepi suutis võita kaks järgmist geimi ja vahe 3:4-le vähendada. Järgmised kaks geimi kuulusid siiski ameeriklannale, kes kohtub kolmandas ringis kanadalanna Bianca Andreescuga.

Kanepi lõi tund ja kaheksa minutit kestnud matšis kaks ässa ja tegi kaks topeltviga. Pegula sai kirja kaks ässa ja kolm topeltviga. Eeskäega tegi Kanepi kümme ja tagakäega neli äralööki, vastase samad näitajad olid 11 ja kaks.

Enne mängu:

Kanepi on Madridis teeninud juba kolm võitu. Pärast edukat esinemist kvalifikatsiooniturniiril suutis eestlanna Madridis põhitabeli avaringis alistada ka 16-aastase Tšehhi talendi Linda Fruhvirtova 6:3, 6:4.

Aprillis karjääri parimale positsioonile kerkinud Pegula alustas turniiri väga keerulise võiduga. Ta pidi enam kui kaks ja pool tundi võitlema itaallanna Camila Giorgiga. Lõpuks oli ameeriklanna võidunumbriteks 7:5, 2:6, 7:5.

Kanepi ja Pegula pole varasemalt ühelgi turniiril kohtunud. «Ma pole tema mängustiiliga just liiga palju tutvunud, seega ei tea, kuidas ta just liival mängib. Ilmselt vaatan tema tänast mängu hiljem veel järele,» rääkis Kanepi pärast avamängu võitu Pegulast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles