Madridi Real tõusis stiilselt tagasi troonile ning püstitas uue rekordi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karim Benzema ja kapten Marcelo Hispaania meistritiitliga.
Karim Benzema ja kapten Marcelo Hispaania meistritiitliga. Foto: JUAN MEDINA/Scanpix

Hispaania jalgpallihiid Madridi Real tõusis neli vooru enne tänavuse hooaja lõppu tagasi troonile. Meistritiitli kindlustasid nad kodusel Santiago Bernabéu staadionil, kus 4:0 alistati Barcelona klubi Espanyol.

Otsustavaks saanud kohtumises Espanyoli vastu tõusis sangariks Rodrygo, kes avapoolajal kaks väravat lõi. Teisel poolajal lisasid oma tabamused veel Marco Asensio ja suurepärases vormis olev Karim Benzema. Viimasele oli see juba Hispaania kõrgliigas tänavu 26. tabamuseks.

Real on pärast 34. vooru kogunud nõnda La ligas 81 punkti ning edu lähimate konkurentide ees on mäekõrgune. Teisel kohal paiknev Sevilla jääb neist 17 ja Barcelona juba 18 punkti kaugusele.

Tänavuse meistritiitliga uuendas Real ka Hispaania rekordit. Nimelt on nüüd nad ajaloo jooksul võitnud koguni 35 Hispaania meistritiitlit. Paremuselt teine meeskond Barcelona jääb neist nüüd üheksa tiitli kaugusele.

Seejuures astus Real sammu lähemale ka Juventusele, kellel on Euroopa tippliigades enim võidukarikaid. Vana daam on Itaalia meistritiitlit suutnud pea kohale tõsta 36. korral ehk ühe võrra enam kui Real Hispaanias. Võrdluseks Inglismaa edukaimal klubil Manchester Unitedil on 20 tiitlit, Saksamaa parim Müncheni Bayern võitis tänavu 31. tiitli ja Prantsusmaal on 10 võidukarikat nii Saint Etienne'il kui ka Marseille'il.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles