Haanja maratoni võitnud Kärp tuli Eesti pikamaasuusatamise meistriks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Tarmo Haud

Võrumaa mägede vahel keerulistes ilmaoludes toimunud 40. Haanja maratonil võidutses Algo Kärp ajaga 2:09.44,1 ning sai sellega kaela Eesti pikamaasuusatamise meistrikulla.

Hõbemedalile tulnud Avair Rehemaa kaotus Kärbile oli vaid 5,6 sekundit ning kolmandana poodiumile jõudnud Siim Sellis jäi võitjast maha juba 58,2 sekundiga.

Naiste arvestuses võidutses väljaspool Eesti meistrivõistluste arvestust võistelnud Silja Suija ajaga 2:30.25,2.

Naiste meistriks tuli üldarvestuses kolmandana lõpetanud Keidy Kütt.

Pikale distantsile registreerus kokku 748 suusatajat.

Lühemale, 22 km distantsile registreerunud 159 osavõtja seast väljus võitjana kõik startinud mehed seljatanud Piret Pormeister ajaga 1:18.07,4.

Teisena lõpetanud Nõmme Spordiklubi noor suusataja Ranel Subka kaotas Pormeistrile 10 sekundiga ja kindlustas sellega endale poiste ehk M-15 klassi parima koha. Tüdrukute ehk N-15 klassis võidutses Liis Jääger ajaga 1:32.45,5.

Haanja maratonil oma neljanda võidu võtnud Algo Kärbi sõnul on iga kord Haanjas võitmine olnud raske ja nii ka seegi kord. «Eest ära sõita ei olnud võimalik, sest tagumistel meestel libises jäljes suusk palju paremini. Aga neli-viis kilomeetrit enne lõppu ühel tõusul ründasin, Siim Sellis jäi maha ning Aivariga sain ka vahe jätta. Hoidsin lõpus tempot üleval ja ründasin korra veel,» kirjeldas Kärp sõidu otsustavaid hetki. «Tean selle raja igat kilomeetrit ja eks ka see mulle väikese eelise andis. Järgmisel pühapäeval on Vasaloppet ja tahaks seal korraliku sõidu teha, veel parema kui täna.»

Silja Suija on nüüd kodusel Haanja maratonil võidutsenud viiel korral. «Ega ma enne sõitu ei uskunud, et võin siin veel esimesena lõpetada. Läksin tegema oma sõitu ja üritasin meeste selja taga oma rütmi ja taktikat leida,» sõnas Suija pärast sõitu. «Tänase keerulise ilmaga tuli leida õige libisemine ja eks nii mõnigi läks sellega alt, aga mul sellega täna klappis.»

Selle hooaja Estoppeti sarja eelviimane etapp, 14. Tallinna Suusamaraton toimub juba nädala pärast kui Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses selgitatakse vabatehnikas parimad 42 km ja 21 km distantsil.

Estoloppeti sarja lõpetab 11. märtsil toimuv 15. Tamsalu-Neeruti Maraton, mis algselt pidi toimuma veebruari algul, ent siis krõbeda külma tõttu ära jäeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles