UEFA presidendi «väga imelik» sõnavõtt ajas ukrainlastel harja punaseks (2)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
UEFA pealik Aleksander Čeferin.
UEFA pealik Aleksander Čeferin. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Euroopa jalgpalliliidu UEFA pealik Aleksander Čeferin sõnas, et Venemaa sportlased ja inimesed kannatavad praegu, kuigi Ukrainas käiv sõda pole nende võitlus. Ukrainlastele selline väljaütlemine ei meeldi.

Ukraina meedia peab sloveeni sõnavõttu väga imelikuks ja vastuoluliseks ning leiab, et kodumaa väljaande Večeriga rääkinud Čeferin tunneb venelastele kaasa.

Jalgpallijuht sõnas: «On oluline märkida, et me ei pea sõda Venemaa sportlaste ja inimeste vastu. Kuigi see pole nende võitlus, peavad nemad kannatama tagajärgede käes. UEFA otsustab varsti, kas Venemaa klubid saavad järgmisel hooajal eurosarjades mängida. See pole meie jaoks lihtne otsus.»

Čeferin lisas, et nad jätkavad «õigeid suhteid» Venemaaga. Endine jurist tõi näiteks, et keegi ei survestanud UEFAd võtma Venemaalt tänavust Meistrite liiga finaali, mis pidi toimuma Peterburis. «Mulle ei meeldi odav poliitsurve. Mulle ei meeldi, kui keegi siunab Gazpromi (Venemaa riiklik gaasifirma – H. L.), aga ostab neilt ikka gaasi. See on silmakirjalik,» märkis ta.

Muide, spekuleeritakse, et ühe variandina on laual võimalus, et uueks hooajaks antakse Venemaa klubidele mõeldud eurokohad Ukraina tiimidele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles