Surmasuust pääsenud jalgrattur pidi uuesti käima õppima

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Milan Vader osales mullu Tokyo olümpial maastikurattasõidus, aga igapäevast leiba teenib ta maanteeratturina.
Milan Vader osales mullu Tokyo olümpial maastikurattasõidus, aga igapäevast leiba teenib ta maanteeratturina. Foto: Via Www.imago-images.de/scanpix

Jalgrattur Milan Vader kukkus aprilli alguses Baskimaa velotuuril üle teepiirde ja kukkus järsakust alla. Hollandlane jagas sotsiaalmeedia vahendusel, kuidas tal läheb.

26-aastase Vaderi sõnul on viimased kolm nädalat olnud tema ja lähedaste jaoks ebakindel. «Kukkusin karmilt ja mind viidi Bilbaos intensiiravi osakonda, sest terve minu ülakeha oli luumurde täis. Sel ajal oli kõige suurem probleem, et mu aju ei saanud mõnda aega hapnikku.

Ma ei mäleta midagi alates avariist kuni kaks nädalat hiljem ärkamiseni. Viimase nädala jooksul olen pidanud sisuliselt kõike nullist õppima. Näiteks käimaõppimine võttis veidi aega. Mul vedas väga, et pääsesin sellest kukkumisest eluga,» selgitas mees Instagramis.

Maastiku- ja maanteeratturina võistlev Vader lisas, et pääseb täna haiglast koju ning tänas kõiki, kes on teda toetanud. Erilised tänusõnad läksid Baskimaa velotuuril tegutsenud arstile, kelle kiire tegutsemine aitas sportlase elu päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles