Sõda näidanud venelane langes põlu alla: mind tahetakse lihtsalt hävitada

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jevgeni Savin.
Jevgeni Savin. Foto: Peterburi Zeniti kodulehekülg/Anna Meier

Jevgeni Savin on Venemaa endine jalgpallur, kel on populaarne YouTube'i kanal KraSava. Paar nädalat tagasi linastus seal enam kui ühe tunni pikkune saade, mille peategelaseks oli Inglismaa kõrgliigas West Hamis leiba teeniv ukrainlane Andri Jarmolenko.

Jarmolenko on olnud häälekalt sõja vastu ning saates räägib ta propagandast, fännide toest ning paljust muust. Saates saavad sõna ka teised nimekad jalgpallurid, näiteks Donetski Šahtari üks ninamehi Darijo Šrna, ja sõjapõgenikud.

Savin on saanud palju kiitust, et saates räägitakse Venemaa rünnakust Ukraina vastu otse ja ausalt. Aga mõistagi on ka palju venelasi, kelle jaoks ei kõlba Savini saade kuhugi.

Samuti YouTube'is tegutsev Ukraina jalgpallur Dmõtro Povoroznjuk avaldas, et Savin võttis temaga enne saate YouTube'i jõudmist ühendust palvega seda levitada. «Klõpsisin selle läbi ja mõistsin, et ta nimetab sõda sõjaks ja näitab videos, mis Ukrainas toimub.

Minu jaoks oli väga oluline näha, kuidas saade sõda kujutab. Levitasime saadet ning päev pärast avaldumist kirjutasin talle, et olen tänulik, et ta nimetab sõda sõjaks. Ta vastas: «Sul pole aimugi, mis minu ümber toimub, minu pere ja vanematega. Nad tahavad mind lihtsalt hävitada.»

Mõistsin, et olukord on tema jaoks nüüd keeruline. Arvan, et ta tegi julge sammu, millest kõik ei saa või ei taha aru saada. Mulle paistab, et Savin on tark inimene,» kiitis Povorznjuk oma YouTube'i kanalil.

Vaata Savini tehtud saadet SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles