Vladimir Putin edutas järjekordsed olümpiavõitjad Venemaa sõjaväe kapteniteks (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa murdmaasuusataja Julia Stupak (paremal) tänavu MK-sarjas.
Venemaa murdmaasuusataja Julia Stupak (paremal) tänavu MK-sarjas. Foto: Mario Aurich via www.imago-images.de/imago images/Mario Aurich

Venemaa propagandamasin töötab endiselt täiel võimsusel ning selleks kasutatakse üha enam sportlasi. Venemaa president Vladimir Putin edutas enneaegselt oma sõjaväe kapteniteks murdmaasuusatajad Julia Stupaki ja Aleksei Tšervotkini.

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu on propaganda jaoks kasutanud üha enam tippsportlasi, et näidata kodumaa rahvale sõjaväe tugevust. Veebruaris edutas Putin sõjaväe kapteniteks suusatajad Aleksandr Bolšunovi ja Denis Spitsovi, ent need ei jäänud viimasteks.

Venemaa kaitseministeeriumi pressiteatest leiab, et enneaegselt omistatakse kapteni staatus ka 27-aastasele Stupakile ja 26-aastasele Tšervotkinile. Mõlemad sportlased võitsid Pekingi olümpiamängudel teatesõitudes kuldmedalid.

Kõik antud sportlased kuuluvad Venemaa armeeklubisse (CSKA), mis asutati 29. aprillil 1923. Just selle 99. aastapäeval omistatigi Stupakile ja Tšervotkinile kapteni staatused.

Norra professor Atle Grönn, kes töötab Oslo ülikoolis ja keskendub just Venemaa elule, tõdes NRK-le antud intervjuus, et Putini jaoks on tippsportlased «kasulikud idioodid».

Venemaa spordile antud uudised liiga head mõju ei avalda. Nad on niigi Ukraina sõja tõttu rahvusvaheliselt areenilt kõrvaldatud ning seda teadmata ajaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles