Soome F1-äss debüteerib autoralli MM-sarjas (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Heikki Kovalainen (vasakul) 2008. aastal koos Kimi Räikköneninga.
Heikki Kovalainen (vasakul) 2008. aastal koos Kimi Räikköneninga. Foto: SHAUN CURRY/SCANPIX

Soome endine vormeliäss Heikki Kovalainen on võtnud enda kalendrisse autoralli MM-sarja kuuluva Jaapani osavõistluse.

Pärast 12 aastast ootust peaks autoralli MM-sari naasma Jaapanisse. Tegelikult pidanuks sinna MM-etapp naasma juba viimasel kahel aastal, ent antud plaanid rikkus ära koroonaviiruse pandeemia. Tänavune Jaapani ralli sõidetakse 10.-13. novembrini.

Lisaks tavapärastele rallitähtedele osaleb Jaapani rallil ka 40-aastane Kovalainen. Soomlane plaanib rallidebüüdi teha WRC2 arvestuses.

Jaapani teed on Kovalainenile väga hästi selged, sest ta on sealses kohalikus rallisarjas osalenud alates 2021. aastast. Mööndunud hooajal osales ta seitsmel rallil ning võitis oma klassis kõik osavõistlused.

«Ma usun, et Jaapani rallil kasutatakse teid, kus olen viimase kahe aasta jooksul ka sõitnud. Seda vähemalt osaliselt,» spekuleeris Kovalainen ralliportaalile Dirtfish antud intervjuus.

Tänavu on Kovalainen osalenud Jaapani meistrivõistluste kolmel etapil ning seda Škoda Fabia R5 masinaga. Kui esimesed kaks võistlust õnnestus tal võita, siis viimati tuli leppida tal kolmanda kohaga. Võiduvõimalus kadus enda sõiduvea tõttu.

Kovalainen kuulus aastatel 2007-2013 kuninglikku vormelisarja. Tema saagiks jäi 112 starti ning selle aja jooksul õnnestus tal võita ka üks võidusõit. Lisaks sellele kerkis ta veel neljal korral poodiumile.

Pärast F1 karjääri on soomlane võistelnud Jaapani Super GT-sarjas. 2016. aastal õnnestus tal selles sarjas ka meistriks tulla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles