VIDEO Legendaarse Virgilijus Alekna poeg püstitas omaealiste tipptulemuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mykolas Alekna.
Mykolas Alekna. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Leedu kergejõustikut ootavad ilusad ajad, sest kahekordse kettaheite olümpiavõitja Virgilijus Alekna 19-aastane poeg Mykolas püstitas USA-s omaealiste tipptulemuse.

USA üliõpilasliiga NCAA võistlusel Stanfordis näitas Mykolas Alekna kohe avakatsel vägevat minekut. Tema heidetud ketas maandus 67.68 peal ning sellega oli maailmarekord sündinud. Varasem U-19 tippmark püsis aastast 2011. ning seda hoidis enda nimel britt Lawrence Okoye.

Leedu sporditalent tegi ilusa tõusu ka kettaheite maailma edetabelis. Tema võidutulemus tõstis ta maailmas hetkel teisele positsioonile ning tema ees püsib ainult Tokyo olümpiavõitja Daniel Stahl, kes tänavu heitnud 69.11.

Alekna on järjepanu erinevaid rekordeid püstitanud. Möödunud aastal võttis ta enda nimele kahekilose kettaga heidetud U-18 maailmarekordi (63.52) ning võitis lisaks veel U-20 vanuseklassi MM-tiitli.

Oma isa saavutusteni on Mykolasel veel palju minna. Virgilijus Alekna krooniti kahel korral olümpiavõitjaks. Tema auhinnakapist leiab veel kaks MM-tiitlit ja EM-kulla. Kokku on tal 10 tiitlivõistluste medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles