Debüüthooaja lõpetanud Jõesaar pani Saksamaal vigastuste kiuste märgi maha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Janari Jõesaar.
Janari Jõesaar. Foto: medi bayreuth/Facebook

Eesti korvpallikoondislane lõpetas enda debüüthooaja Saksamaa kõrgliigas. Tema koduklubi medi bayreuth lõpetas hooaja 11 võiduga ning paikneti sellega Bundesligas 16. positsioonil, ent vähemalt säilitati koht kõrgliigas.

Möödunud suvel Bayreuthiga liitunud Jõesaar sulandus väga kiiresti meeskonda sisse ning juba neljandas kohtumises kerkis eestlane meeskonna suurimaks skooritegijaks. Tolles kohtumises lülitati Saksmaa karikasarjas konkurentsist Maik-Kalev Kotsari leivaisa Hamburg Towers.

Kahjuks pärast toda kohtumist nakatus Jõesaar koroonaviirusega ning pidi mõned kohtumised vahele jätma. See segas selgelt rütmi, ent Eesti koondislane naasis meeskonna juurde taas ilusate esitustega.

Taas tabas Jõesaart aga ebaõnn, sest pärast koroonaviirusest toimumist sai ta pidada ainult kaks kohtumist. Just teises mängus, milleks oli Europe Cupi kohtumine London Lionsi vastu, sai eestlane hüppeliigese trauma. See jättis ta väljaku kõrvale koguni kaheks ja pooleks kuuks.

Hüppeliigese vigastusest toibununa sai Jõesaar lõpuks suuremate probleemideta hooaja lõpuni pallida. Nõnda suutis ta panna kokku ka korralikud numbrid, millega kindlasti hea märgi Saksamaal maha pani.

Kokku Bundesligas 21 kohtumist (18 algviisikus) kirja saanud Jõesaare kontosse jäi keskmiselt 10,4 punkti, 6,3 lauapalli, 1,3 korvisöötu, 0,4 viskeblokeeringut ja 1,2 vaheltlõiget. Tema keskmine kasulikkuse tegur oli 14,1.

Jõesaar suutis kokku panna ka kaks väga säravat esitust. 111:95 võidumängus Oldenburgi vastu jäi Jõesaare kontosse üleplatsimehena 24 punkti, millele lisas veel üheksa lauapalli ja viis korvisöötu. Tema punktirekord sündis aga 89:95 kaotusmängus Giesseni vastu, kui Jõesaare arvele jäi üleplatsimehena 26 silma ja üheksa lauapalli.

Tänasega on Jõesaare leping Saksamaal lõppenud, sest bayreuthiga sõlmis ta aastase lepingu. Näis, kas tuleval hooajal jätkab mees samas klubis, aga kosilastest tal Saksamaal ilmselt puudu ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles