Kodumaal põlu alla sattunud Ukraina jalgpallilegend võitis Venemaa meistritiitili ja tähistas seda siira rõõmuga

Christopher Krutto
Copy
Anatoli Tõmoštšuk
Anatoli Tõmoštšuk Foto: IMAGO/Revierfoto/Scanpix

Ukraina jalgpallilegend Anatoli Tõmoštšuk on kodumaal sattunud põlu alla, sest pole võtnud sõna Venemaa sissetungi kohta ning jätkab Peterburi Zeniti abitreenerina. Nüüd aitas ta meeskonna Venemaa meistritiitlini.

Kuigi Tõmoštšuk on Ukraina rekordinternatsionaal, siis kodumaal on tema kangelase staatus kadunud. Nüüd ilmus ta lõpuks pärast sõja algust avalikkuse ette, kui tähistas Zeniti neljandat järjestikust Venemaa meistritiitlit.

Piltidelt on näha, kuidas abitreener tundis siirast rõõmu. Mõistagi polnud ta kuskile peitnud Ukraina värvides atribuutikat, et nii sõjas suuri kannatusi kogenud kodumaale toetust avaldada.

Kodumaal on ta vaikimise eest maksnud suurt hinda. Tema sünnilinna Lutski linnanõukogu võttis talt ära aukodaniku tiitli. Enne seda oli teda juba karistanud jalgpalliliit. Tõmoštšukilt võeti ära treenerilitsents, medalid Ukraina meistriliigast, karikavõistlustest ja superkarikast, ta kustutati ära rahvuskoondise mängijate nimistust ning keelati eluks ajaks tegeleda Ukrainas jalgpalliga.

Samuti tegi kohalik alaliit vastavatele võimudele palve võtta Tõmoštšukilt kõik riiklikud autasud ja -nimetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles