Nadal kritiseeris Wimbledoni otsust, Ukraina tennisist andis talle terava vastuse

Christopher Krutto
Copy
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: Oscar J. Barroso/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Maailma neljas reket Rafael Nadal on üks neist tipptennistidest, kes võttis sõna Wimbledoni otsuse kohta, millega keelati Venemaa ja Valgevene tennisitidel turniiril osalemine.

Hispaania tennisisti sõnul on suurel slämmil osalemine tennisitidele edetabelipunktide tõttu tähtis ja seetõttu ei tohiks keelata venelaste ja valgevenelaste osalemist.

«2000 punkti on väga tähtsad ja seetõttu peame neid turniire mängima. Vaatame, mis selles suhtes teha saab. See, mis meie mängus toimub, ei ole oluline, kui palju inimesi sureb ja kannatab kohutavates tingimustes, mis on praegu Ukrainas,» rääkis Nadal.

Ta kuulub ka meeste profitennise katuseorganisatsiooni ATP-mängijate nõukogusse. Pole ka ime, et ta Wimbledoni otsuse vastu on, sest sarnasel seisukohal on ka ATP-juhtkond.

«Kallis Rafael Nadal! Ma palun sul mõelda olukorra üle, milles ukrainlastest mängijad ennast praegu leiavad. Kas see on õiglane, et neil pole kuskile minna? Kas see on õiglane, et nende sõpru tapetakse? Aitäh vastuste eest,» kirjutas endine Ukraina esireket Serhi Stahhovski ühismeedias Nadalile vastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles