Tartu Ülikooli noormehed tulid Euroopa noorte korvpalliliiga meistriks

Copy
Tartu Ülikooli korvpallikooli U20 noormehed.
Tartu Ülikooli korvpallikooli U20 noormehed. Foto: Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi

Läinud nädalavahetusel (29.04 – 01.05) toimus Tallinnas Audentese spordihoones U20 EYBLi hooaja superfinaal. Etapile lunastasid pääsmed välismaa tiimid Soomest, Rootsist, Lätist ja Slovakkiast kui ka kodused Eesti võistkonnad. 

Euroopa noorte korvpalliliiga meistriks krooniti Tartu Ülikooli korvpallikooli noormehed, kes alistasid poolfinaalis TalTechi meeskonna tulemusega 90:76. Finaalis oldi vastamisi igipõlise rivaali Audentesega, kes suudeti alistada pingelises mängus tulemusega 89:78.

Läinud nädalavahetusel (29.04-01.05) toimus Tallinnas Audentese spordihoones U20 EYBLi hooaja superfinaal. Etapile lunastasid pääsmed välismaa tiimid Soomest, Rootsist, Lätist ja Slovakkiast kui ka kodused Eesti võistkonnad. Euroopa noorte korvpalliliiga meistriks krooniti Tartu Ülikooli korvpallikooli noormehed, kes alistasid poolfinaalis TalTechi meeskonna tulemusega 90:76. Finaalis oldi vastamisi igipõlise rivaali Audentesega, kes suudeti alistada pingelises mängus tulemusega 89:78.

TÜ meeskonna treener Esko Tõnisson sõnas pärast turniiri lõppu: «Mõlemad mängud olid meie jaoks pingelised, kuna alguses ei saanud me oma kaitsemängu korralikult toimima. Poolaja pausilt tulles suutsime me omad asjad paremini tööle saada ja vastased eksima sundida. Kindlasti oli suureks abiks meie pikkade positsioonidel mängivad mängijad, kes ründe- ja kaitselauas tegid head tööd, mis tagas meile vastase ees eelise.»

Superfinaalturniiri MVPks valiti finaalmängus TÜ-le 30 punkti visanud Aleksander Tassa. Võistkonna parimaks mängijaks valiti Kaspar Sepp, kes andis just olulise panuse lauavõitluses.

Kohamängude tulemused:

1. koht – Audentes 78:89 BS Tartu University

II poolfinaal – TalTech BS 76:90 BS Tartu University

I poolfinaal – Audentes 74:58 RIG Lulea

3. koht – RIG Lulea 66:83 TalTech BS

5. koht – VEF BA Valka 41:86 JBA Gradia

7. koht – BS Riga 56:72 Inter Bratislava

9. koht – BA Tallinna Kalev 81:83 Keila BS

Tartu Ülikooli korvpallikooli meeskonna koosseis:

Peatreener Brian McCormick, treener Esko Tõnisson

Mängijad: Oliver Pere, Aleksander Tassa, Kaspar Sepp, Erki Urvik, Madis Puu, Fredrik Liiva, Andre Paidre, Rando Roos, Maximus Solman

Tagasi üles