Ukraina tennisist kahetseb Venemaal mängimist: olin pime ja elasin fantaasiamaailmas

Christopher Krutto
Copy
Lesja Tsurenko
Lesja Tsurenko Foto: IMAGO/tennisphoto.de/Scanpix

Lesja Tsurenko (WTA 124.), Ukraina üks paremaid tennisiste, kahetseb praegu, et osales pärast 2014. aastat Venemaal peetud turniiridel.

Tsurenko on tipphetkel leidnud ennast maailma edetabelis 23. kohalt ja võitnud karjääri jooksul 4 WTA-tiitlit. Ometi kahetseb ta nüüd, et jätkas pärast 2014. aastat Venemaal peetud turniiridel osalemist. Just tol aastal annekteeris Venemaa Krimmi poolsaare ja okupeeris osaliselt Donbassi regiooni, luues seal Luhanski ja Donetski rahvavabariigi.

«Olin üks neist, kes jätkas Kremli karikal käimist. Mängisin seal, sest olin kindel, et minu käitumine on üleskutse rahule. Ma lootsin, et meie riigid mõistavad, et kõik saab korda,» rääkis 32-aastane Tsurenko Xspordile antud intervjuus.

«Ma eksisin. Olin pime. Arvan, et elasin fantaasiamaailmas. Soovin südamest vabandada Ukraina ja selle inimeste ees selle pärast, et olin uskumatult pime. Ma hindasin kogu aja olukorda ebaadekvaatselt,» lisas tennisist.

«Nüüd pole mul isiklikult ühtegi küsimust, kõik on selge. Soovin lihtsalt vabandust paluda,» ütles Tsurenko, kes võitleb nüüd selle eest, et kõik Venemaa ja Valgevene tennisitid saaksid võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles