AMETLIK ⟩ Kaks Saksamaa autotootjat liituvad vormel-1 sarjaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Porsche ja Audi logod.
Porsche ja Audi logod. Foto: Florian Gaertner/photothek.de via www.imago-images.de/Scanpix

Saksa autofirmad Audi ja Porsche liitvad vormel-1 sarjaga, kinnitas esmaspäeval nende emafirma Volkswageni tegevjuht Herbert Diess.

Kahe kompanii liitumise üle on kuluaarides sahistatud pikalt, kuid nüüd sai see ametliku kinnituse kõige tähtsamalt juhilt. Diess tunnistas, et F1ga liitumise arutelud on tekitanud lahkarvamusi ka kontsernis endas.

Audi ja Porsche juhid arvasid, et sarjaga liitumine tooks neile rohkem tulu. «Meil said (sarjaga mitteliitumise) argumendid otsa,» ütles Diess. Volkswagen on F1ga liitumisega flirtinud juba üle kümne aasta.

Küll aga ei tähenda kahe brändi liitumine, et F1 sarja tuleks juurde uued meeskonnad. Tegevjuhi sõnul Porsche on sarjaga liitumiseks rohkem valmistunud kui Audi.

Varem on kirjutatud, et Porsche võib hakata Red Bulli partneriks ning aitaks neid mootorite tootmisel. Meeskonna nimeks võiks saada Red Bull-Porsche.

Audi ostab ilmselt ära mõne praeguse tiimi, väidetavalt on peetud läbirääkimisi McLareni, Sauberi, Aston Martini ja Williamsiga.

Audi ja Porsche liitumisel mängisid suurt rolli F1 uued mootorireeglid, mis hakkavad kehtima 2026. aastal. Uued mootorid hakkavad kasutama täielikult taastuvaid kütuseid, mis oli ka Volkswageni peamine nõudmine. Mootoriarhitektuur saab olema sama, mis praegu, 1,6-liitrine V6 turbohübriid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles