Pärnu ja Tartu on poolfinaalist vaid võidu kaugusel

Postimees Sport
Copy
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängija Braxton Huggins (palliga).
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängija Braxton Huggins (palliga). Foto: Tairo Lutter

Korvpalli Eesti meistrivõistluste veerandfinaalides võtsid esmaspäeval võidud Tartu Ülikool Maks & Moorits ja Pärnu Sadam ning on poolfinaalist vaid ühe võidu kaugusel.

Kodusaalis mänginud Viimsi/Sportland kaotas Tartule 75:82 (20:17, 15:26, 18:22, 22:17). Avaveerand algas ettevaatlikult, kuigi algse edu sai Rapla, siis väikesele pausile mindi Viimsi juhtimisel. Teisel veerandil sai Tartu punktimasina käima ning läks poolajapausile 43:35 eduseisus.

Teisel poolajal püüdis Viimsi tulla mängu tagasi, kuid viimast veerandaega alustati 12-punktilises kaotusseisus. Neljandal veerandil vähendati maruliselt vahet ning 26 sekundit enne lõppu jäädi Tartust maha kolme punktiga. Lõpuks kaotas Viimsi Tartule seitsme silmaga.

Braxton Huggins viskas Tartu parimana 22 punkti, noppis neli lauapalli ja andis sama palju resultatiivseid sööte. Märt Rosenthali arvele kogunes 14 punkti. Karl-Johan Lips oli Viimsi parim 22 punkti, seitsme lauapalli ja kolme korvisööduga.

Pärnu Sadam alistas kodusaalis 97:81 (21:27, 28:25, 23:11 25:18) Rapla Avis Utilitase. Kuigi mängu alustasid paremini külalised ning võitsid avaveerandi kuue punktiga, siis poolajapausile mindi Rapla kolmepunktilises edus 52:49.

Murrang saabus kolmandal veerandil, mil Rapla viskas vaid 11 punkti, Pärnu aga 23 ning sellest Kesk-Eesti tiim enam välja ei tulnud. Viimasel veerandil jõudis Rapla küll viie punkti kaugusele, kuid Pärnu ei vääratanud ja võttis seerias teise võidu.

Ivo Van Tamm kerkis Pärnu parimaks 21 punkti ja kuue lauapalliga, 17 punkti jäi Robert Valge arvele. Üleplatsimeheks oli Rapla mängija Martin Paasoja, kes viskas 22 punkti, 12 punkti kogus Sten Kaldre.

Kolme võiduni peetava veerandfinaalseeria neljandad mängud toimuvad kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles