Aasta eest surmaga silmitsi seisnud Eriksen tõusis Inglismaa klubi päästeingliks

Karl Mihkel Eller
Copy
Christian Eriksen (vasakul).
Christian Eriksen (vasakul). Foto: TONY OBRIEN/REUTERS/SCANPIX

Pea aasta tagasi ehk mullu 12. juunil jalgpalli EM-finaalturniiril pallimurule kokku kukkunud Taani koondislane Christian Eriksen on teinud eduka tagasituleku tippjalgpalli. Aasta alguses liitus ta Inglismaa kõrgliigaklubiga Brentford, mis on suuresti tänu poolkaitsjale pääsenud väljalangemistsoonist ja proovib nüüd mehega pikendada töölepingut.

Kuigi esmaspäeval tunnistas Brentford liigamängus Manchester Unitedi 3:0 paremust, siis oli see Erikseni väljakul olles neile alles teiseks kaotuseks, 26. veebruaril jäädi 0:2 alla Newcastle Unitedile. Ta on uue koduklubi eest löönud kolm väravat ja andnud neli väravasöötu.

Eriksen sõlmis Brentfordiga jaanuaris kuuekuulise lepingu ning klubi on seda valmis pikendama. «Meil on väga hea võimalus Christani pärast seda hooaega klubis edasi hoida,» ütles peatreener, samuti taanlane Thomas Frank.

Erikseni liitumisel oli Brentford nn punases tsoonis ja võitles liigas püsimise nimel. Hooaja lõpusirgel on tõustud 14. kohale, viimasest kaheksast mängust on saadud viis võitu, üks viik ja kaks kaotust.

Järgmiseks hooajaks jahivad Erikseni ka näiteks tema pikaajaline koduklubi Tottenham (2013–2020), Newcastle ja Manchester United.

«Ma tean, et ta on siin õnnelik, ta naudib oma jalgpalli. See on otsus, mis tehakse hooaja lõpus,» kommenteeris peatreener Erikseni võimalikku jätkamist Brentfordis. Küsimusele, kuidas ta üritab meest klubis jätkama, vastas ta: «Räägin temaga. Tutvustame oma plaane ja arutame.»

Erikseni nimi levis üle maailma pärast mullusel jalgpalli EMil üle elatud südameseiskumist. Taani koondislane kukkus alagrupimängus Soomega murule kokku ning meedikud võitlesid väljakul tema elu eest.

Pärast intsidenti paigaldati talle südamestimulaator. Eelmises koduklubis Milano Interis ta enam mängimist jätkata ei saanud, sest Serie A on sellised seadmed keelustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles