Poksitšempioni abikaasa jagas õuduslugusid Ukrainast: lastel tuli ellujäämiseks juua uriini

Postimees Sport
Copy
Korteriuks Mariupolis. Foto on illusratiivne.
Korteriuks Mariupolis. Foto on illusratiivne. Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS/Scanpix

Ukraina poksitšempioni Oleksandr Ussõki abikaasa Jekaterina on sotsiaalmeedias varemgi kodumaad tabanud agressioonist lugusid vahendanud. Seekord tõi ta avalikkuse ette loo Mariupolist, kus lastel tuli ellujäämiseks juua isegi uriini.

Pikalt Vene vägede piiramisrõngas Mariupolist on pärast inimeste sealt evakueerimist hakanud levima õuduslood. Ühe neist tõi avalikkuse ette Jekaterina Ussõk, kes jagas Instagramis kohutavat lugu ema ja laste pääsemisest.

Piiratud linnas ellujäämiseks pidid lapsed jooma porilompidest vihmavett. Naine ei suutnud lihtsalt uskuda, et see on võimalik tänapäeva maailmas. Ta lisas, et lombilugu pole veel kõik. «Infot on rohkem. Seda on raske uskuda, aga inimesed jõid uriini. 2022. aastal,» kirjutas Ussõk.

Postituses kirjeldab ta Julia ja tema kolme tütre ellujäämisvõitlust okupeeritud Mariupolis. «Nende maja oli pommitamistes hävinud, nad olid sunnitud varjuma niiskes keldris. Seal polnud tualetti, pesemisvõimalust, elektrit ega piisavalt süüa. Päeva sööginorm oli kausitäis suppi ja klaas vett. Kui sadas, siis joosti õue ja joodi porilompidest.»

Jekaterina Ussõki postitus Instagramis:

Foto: Ekraanipilt
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles