Padjasõda ja droonisõit olümpiale ei kõlvanud, küll on kaalumisel üks uuenduslik spordiala

Karl Mihkel Eller
Copy
Moodne viievõistlus Tokyo olümpiamängudel. Fotol laserpüstolist laskmine.
Moodne viievõistlus Tokyo olümpiamängudel. Fotol laserpüstolist laskmine. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Pärast Tokyo olümpiat algatati diskussioon, et ratsutamise asemel tuleb moodsas viievõistluses leida uus ala. Rahvusvaheline moodsa viievõistluse liit (UIPM) teatas, et kavatseb suvel katsetada takistusvõistlust, mis võiks figureerida moodsa viievõistluse programmis 2024. aasta Pariisi olümpial.

Tokyo olümpiamängudel moodsas viievõistluses lahvatanud skandaal, kus sakslasest treener lõi hobust, viis spordiala totaalse muutumiseni. Enam kui sajandi pikkuse traditsiooniga ala üks nurgakividest, ratsutamine, tuli asendada mõne teise spordialaga.

UIPM lõi selleks töörühma, mis jõudis nüüd otsusele, et ratsutamise asemel proovitakse takistusvõistlust, mille täpne iseloom on veel teadmata, kirjutas Inside The Games. Takistusdistsipliini testitakse koos vehklemise, ujumise ja laserjooksuga juunis Ankaras toimuvas MK-finaalis.

Esialgu eeldati, et ratsutamise asemele tuleb rattasõit. Meedias levisid uudised, et valikusse kuulusid ka näiteks padjasõja, droonikihutamine, rulluisutamine ja pikamaa tõkkejooks.

Moodne viievõistlus kuulub olümpiaprogrammi alates 1912. aasta Stockholmi mängudest, kuid on 2028. aasta Los Angelese olümpia esialgsest kavast välja jäetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles