Olümpiaatleedil tuli sõja eest põgenemiseks jalgsi Kiievist lahkuda (1)

Postimees Sport
Copy
Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) ja Katerõna Kljmiuk jaanuaris.
Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) ja Katerõna Kljmiuk jaanuaris. Foto: @1kateryna_klymiuk1/Instagram

Universiaadil Ukraina kuldsesse teatejooksu naiskonda kuulunud Katerõna Kljmiuk rääkis, kuidas ta pidi sõja esimesel päeval pealinnast jalgsi lahkuma.

Sõjast sai ta teada rongivagunis. «Mul oli Zaporižžjas treeninglaager ja 24. veebruaril pidin tööasjus olema Kiievis. Ma reisisin rongiga. Kell 5 hommikul äratas abikaasa mind, helistas telefonile ja ütles: «Katja, Kiievis on kuulda plahvatusi. Sõda on alanud.»,» rääkis Kljmiuk.

«Ärkasin üles, ma ei saanud millestki aru. Kartsin väga. Läksin pesema – ja kuulen, kuidas teised reisijad hakkavad helistama, naised hakkavad nutma. Siis sai enam-vähem selgeks, et olukord on tõsine,» meenutas ta.

«Tulin jaamas välja – kostab sireen. Kuulsin seda esimest korda elus. Ei saanud aru, mida teha, kuhu peituda. Tulin rongilt maha ja lahkusin Rivne suunas. Isa pidi välja tulema ja mind peale võtma, kuid tekkisid ummikud, nii et pidin 30-kilose kotiga 12 kilomeetrit kõndima,» rääkis Kljmiuk intervjuus XSportile.

Kljmiuk on 2019. aasta universiaadi meister 4 x 400 meetri teatejooksus, mullu kuulus ta Tokyo olümpial Ukraina koondisesse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles