Narvas sündinud Soome hokimeest ei kutsutud MM-koondisesse, Vene meedia arvab põhjust teadvat (1)

Postimees Sport
Copy
Leo Komarov (keskel) Pekingi olümpiamängude finaalmängus Venemaa olümpiakomitee koondisega.
Leo Komarov (keskel) Pekingi olümpiamängude finaalmängus Venemaa olümpiakomitee koondisega. Foto: ANTHONY WALLACE/AFP/Scanpix

Venemaa kanal Match TV väitis nädalavahetusel, et Narvas sündinud Soome hokimängija Leo Komarov ei pääsenud MM-koondisesse, sest ta on vene päritolu.

Soome hokiliit avalikustas 23. aprillil koduse MM-finaalturniiri koosseisu, millesse Pekingi olümpia kuldsesse meeskonda kuulunud Komarov valituks ei osutunud.

Vene kanali andmeil uuris Komarov koondise juhtidelt, kas tema mittevalimise põhjuseks on vene perekonnanimi või see, et ta ei lahkunud KHLi klubist Peterburi SKA kohe pärast Ukraina sõja puhkemist. Match TV väitel ei vastanud meeskond Komarovi küsimustele. Ka olümpiavõitja ise jäi Soome meediale kättesaamatuks.

Komarov järgmisel hooajal Peterburi SKAs ei jätka. Maailmameister ja olümpiavõitja on oma karjääri jooksul pidanud ka 491 NHLi kohtumist Toronto Maple Leafsi ja New York Islandersi eest.

«Selliseid asju on kasutu lugeda. Me kõik teame, mis sealt tuleb. Ma ei saa seda rohkem kommenteerida,» ütles Soome koondise mänedžer Jere Lehtinen Tamperes pressikonverentsil, vahendas Ilta-Sanomat.

Paljud hokispetsialistidki on Vene meedias kõlanud väidet pidanud libauudiseks ja propagandaks. 35-aastane Komarov on sündinud Narvas, Nõukogude Liidu lagunemisel kolis perega Soome ning kuna ta isa on sündinud Karjalas, Petroskois, siis sai perekond taotleda Soome kodakondsust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles