Lähedase kaotus tabas kahekordset olümpiavõitjat eriti valusalt: ma ei tahtnud süüa ega magada

Karl Mihkel Eller
Copy
Mikaela Shiffrin.
Mikaela Shiffrin. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Kahekordne olümpiavõitja, kuid Pekingi mängudel medalita jäänud USA mäesuusataja Mikaela Shiffrin, avaldas, et pärast isa surma oli ta karjääri lõpetamisele väga lähedal.

«Ma ei tahtnud enam suusatada, ma ei tahtnud midagi süüa. Ma ei tahtnud enam magada,» avaldas Shiffrin nüüd intervjuus The Players' Tribune’ile. 27-aastase ameeriklanna isa suri ootamatult 2020. aastal ning tippsportlane tunnistas, et mõtles karjäärile joone alla tõmmata.

Shiffrin on olümpiakullad võitnud 2014. aastal Sotšis slaalomis ja 2018. aastal suurslaalomis. «Kui ma olen mäel, on see ainus koht, kus saan vabalt hingata,» ütles Shiffrin, et sport aitab tal valu unustada.

«Ma ei tunne end hästi ega halvasti. Minu päris elu on palju keerulisem kui see, mida telekast näete,» ütles tippsportlane, kes oma esimese MM-kulla võitis 17-aastaselt.

Pekingi olümpial oli ta suur kullasoosik mitmel alal, kuid ei võitnud lõpuks ühtegi medalit. Oma trumpaladel slaalomis ja suurslaalomis ei saanud ta tulemust kirja. Segavõistkonnaga jäädi esimesena medalita, ülisuurslaalomis oli ta üheksas.

Shiffrin on noorim mäesuusatamise olümpiavõitja, ta võitis Sotši mängudel kulla olles 18 aasta ja 345 päeva vanune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles