Ukrainlasest olümpiavõitja: mis vennasrahvusest te räägite? Ainult üks Venemaa sportlane on minu pärast muret tundnud

Postimees Sport
Copy
Pekingis pronksi võitnud venelane Ilja Burov (vasakul) ja hõbeda teeninud Oleksandr Abramenko.
Pekingis pronksi võitnud venelane Ilja Burov (vasakul) ja hõbeda teeninud Oleksandr Abramenko. Foto: Gregory Bull/AP/Scanpix

Ukraina kuulus freestyle-suusataja Oleksandr Abramenko rääkis, et kuigi tema naise sugulased on pärit Venemaalt, siis ei ole nad pärast Ukraina sõja algust enam vennasrahvad. Ta tunnistas, et temaga on pärast sõja algust suhelnud vaid üks venelasest konkurent.

«Ilja Burov (samuti freestyle-suusataja – toim) on ainus Venemaa sportlane, kes mulle kirjutas. Ta oli mures ja küsis, kas mul on turvaline. Rääkisin talle, näitasin, mis siin toimub. Ta mõistab, on nördinud, kuid ei saa seda välja öelda, et Venemaa vastutab selle eest,» vahendas Abramenkot sport.ua.

2018. aasta Pyeongchangi olümpiavõitja ja Pekingis hõbeda saanud Abramenko meelest on propaganda venelased ära hirmutanud. Kardetakse asju õigete nimedega nimetada.

«Aga ma arvan, et enamik inimesi toetab seda, mis toimub. Sest vaadatakse palju televiisorit. Ukrainlased ja venelased on vennasrahvad? Ma arvan, et inimestel pole õigust seda väita pärast seda, mis praegu meie riikide vahel toimub,» lisas Abramenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles