F1 meeletu tempo survestab piloote ja tiime, üks tippsõitja mõtleb karjääri lõpetamisele

Postimees Sport
Copy
Näod naerul, kuid sisemiselt väsinud. Imola ringrajal toimunud F1-etapil võtsid Red Bulli sõitjad Max Verstappen (vasakul) ja Sergio Perez kaksikvõidu.
Näod naerul, kuid sisemiselt väsinud. Imola ringrajal toimunud F1-etapil võtsid Red Bulli sõitjad Max Verstappen (vasakul) ja Sergio Perez kaksikvõidu. Foto: JENNIFER LORENZINI/Reuters/Scanpix

Vormel-1 sarjas sõidetakse tänavu rekordilised 23 etappi. Järgmisel aastal peaksid kuningliku sarjaga liituma veel Las Vegas, Katar ja Hiina. Kui mõni praegune etappidest ära ei jää, siis veniks kalender meeletult pikaks, mis väsitab sõitjaid ja tiimiliikmeid. Red Bulli sõitja Sergio Perez teatas, et kui lisandub veel etappe, siis tema karjääri ei jätka.

Valitseva maailmameistri Max Verstappeni tiimikaaslane ütles intervjuus The Athleticule, et kalendri veelgi pikemaks venitamine on tema jaoks liig. «Selge, et vormel-1 vastu on suur huvi, aga nii palju võistlusi ei ole okei, vähemalt minu jaoks. Kui kalender veel pikeneb, siis mina kindlasti lõpetan,» teatas 32-aastane kolme lapse isa.

Perez ei ole selles võitluses üksi. Alfa Romeo tiimipealik Frederic Vasseur kinnitas, et pikaks venitatud kalender on teinud töökäte leidmise raskemaks. «Kardame, et kaotame häid töötajaid,» ütles ta Motorsport-Totalile.

Tänavune hooaeg koosneb praegu 22 osavõistlusest, sest Venemaa kaotas Ukraina sõja tõttu oma grand prix'. Koht kindlasti vakantseks ei jää ning võimalikud asendajad on Saksamaa, Portugal või Türgi.

Järgmise aasta koha pealt on selge, et liituvad Las Vegas ja Katar ning pärast koroonapausi teeb tagasituleku Hiina. Kui ükski traditsioonilisem võistlus ei kao, võib võistluste arv ühe hooajaga kiiresti kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles